Οnline dating: Με αυτές τις 10 συμβουλές θα έχεις καλύτερες εμπειρίες

Η διαδικασία απαιτεί υπομονή, αυτεπίγνωση και… τύχη

Οnline dating: Με αυτές τις 10 συμβουλές θα έχεις καλύτερες εμπειρίες

Αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν μια σχέση αγάπης-μίσους με το online dating, καθώς από τη μία αποτελεί ένα βασικό πλαίσιο για να γνωρίσεις υποψήφιους συντρόφους και από την άλλη γίνεται συχνά πηγή κακών εμπειριών και απογοήτευσης – από ψέματα για την ηλικία τους μέχρι απροθυμία για συνάντηση από κοντά.

Υπήρξε μια εποχή που οι διαδικτυακές γνωριμίες δεν ήταν ο κανόνας, αλλά πλέον μπορεί να νιώθεις ότι είναι λιγότερο πιθανό να συναντήσεις έναν σύντροφο στην πραγματική ζωή από το να τον γνωρίσεις στο Διαδίκτυο.

Για να έχεις μια καλή και ασφαλή εμπειρία με το online dating, η διαδικασία απαιτεί υπομονή, αυτεπίγνωση και… τύχη.

Εάν αισθάνεσαι απογοητευμένη με τις διαδικτυακές γνωριμίες και θέλεις να αυξήσεις τις πιθανότητές σου για μία καλή και ασφαλή εμπειρία, λάβε υπόψη τις ακόλουθες συμβουλές:

Διατήρησε την ενέργεια σου για dating και όχι μόνο

Είναι πολύ εύκολο να κουραστείς να χρησιμοποιείς εφαρμογές online dating, ειδικά αν ασχολείσαι με αυτό όλη την ημέρα. Όσο πιο πολύ ασχολείσαι, τόσο πιο κουρασμένη θα νιώθεις και τόσο λιγότερη ενέργεια θα έχεις για πιθανούς υποψήφιους συντρόφους που θα σου ταίριαζαν. Σκέψου να χρησιμοποιείς μια εφαρμογή γνωριμιών 1-2 φορές/ημέρα για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Αυτό σου επιτρέπει να διατηρήσεις την ενέργειά σου για ραντεβού και να δείξεις τον καλύτερο εαυτό σου, όταν έρθει η ώρα. Επίσης, θυμήσου πως δεν περιστρέφεται όλη η ζωή σου γύρω από μία εφαρμογή dating. Ακόμα και σε αυτή τη φάση, είναι σημαντικό να διατηρείς τις ρουτίνες, τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα που σε κάνουν χαρούμενη.

Κάνε ένα check in με τον εαυτό σου πριν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις ένα dating app

Σου έχει συμβεί να πας στο σούπερ μάρκετ ενώ είσαι πραγματικά πολύ πεινασμένη και να καταλήξεις να αγοράσεις πράγματα που είναι ανθυγιεινά και δεν υπήρχαν στη λίστα σου;

Παρομοίως, αν αισθάνεσαι θλίψη, μοναξιά ή απαισιοδοξία, θα είναι δύσκολο να πάρεις αποφάσεις που θα είναι καλές για εσένα και αυτά που χρειάζεσαι.

Είναι πιο πιθανό να αγνοήσεις σημάδια που υποδηλώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά ή να επικοινωνήσεις με ανθρώπους που είναι φανερό ότι δεν ταιριάζεις μαζί τους.

Περιόρισε τον αριθμό των ανθρώπων που συνομιλείς σε μία περίοδο

Όταν κάνεις online dating είναι πολύ εύκολο να πελαγώσεις με όλες τις επιλογές που, ξαφνικά, βρίσκονται μπροστά σου.

Σκέψου εσύ με πόσους ανθρώπους θα ήθελες να μιλάς παράλληλα, ώστε να μη νιώθεις ότι χάνεις όλη σου την ενέργεια και την καθαρότητα της σκέψης σου.

Επίσης, με αυτό τον τρόπο θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα εκείνους που έχεις κάνει match και να αποφασίσεις αν αξίζει να δώσεις κι άλλη ενέργεια και χρόνο.

Αξιολόγησε τι σε ενοχλεί περισσότερο στις διαδικτυακές γνωριμίες

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να αξιολογήσεις τα σημεία που, ενδεχομένως, σε ενοχλούν και ξοδεύουν πολλή από την ενέργεια σου. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι τείνουν να ασχολούνται με τα dating apps όλη την ημέρα, κάτι που μπορεί να γίνει πολύ κουραστικό.

Άλλοι εξαντλούνται επειδή πιέζουν τους εαυτούς τους να βγαίνουν έναν συγκεκριμένο αριθμό ραντεβού την εβδομάδα, κάτι που μπορεί να αρχίσει να μοιάζει με δουλειά και υποχρέωση. Κάποια άλλα κοινά παράπονα είναι οι ατελείωτες συζητήσεις χωρίς να προγραμματίζεται συνάντηση από κοντά ή οι καθυστερημένες απαντήσεις.

Μόλις λάβεις υπόψη τις πτυχές που σε ενοχλούν περισσότερο σχετικά με το online dating, μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις ένα σχέδιο αντιμετώπισης.

Για παράδειγμα, εάν έχει περάσει μια εβδομάδα και το άτομο με το οποίο έκανες match δεν σου έχει ζητήσει να βγείτε, μπορείς να εξετάσεις το ενδεχόμενο να αναφέρεις ότι θα ήθελες να συναντηθείτε για να δεις ποια είναι η απάντηση ή μπορεί να αποφασίσεις να μην συνεχίσεις μια συζήτηση, όπου ο συνομιλητής δεν σου κάνει ποτέ ερωτήσεις ή απαντάει μετά από μέρες.

Αντί να εστιάζεις σε ό,τι δεν θες, συμπεριέλαβε στο προφίλ σου όλα όσα θέλεις

Αφού αντιμετωπίσουν τις ίδιες καταστάσεις αρκετές φορές, πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να δίνουν έμφαση στα πράγματα που δεν θέλουν στο προφίλ γνωριμιών τους για να εξοικονομήσουν χρόνο. Ένα παράδειγμα για το πώς φαίνεται αυτό σε ένα dating app είναι: «Μην μου στείλεις μήνυμα αν κάνεις X, Ψ, Z».

Το πρόβλημα είναι ότι εστιάζοντας σε αυτά που δεν θέλεις έχει ήδη αρκετό αρνητισμό από μόνο του και μπορεί να θεωρηθεί αποτρεπτικό για ανθρώπους που πιθανά να ταίριαζες, αλλά δεν ξέρουν τίποτα άλλο για εσένα πέρα από αυτό που βλέπουν.

Αντίθετα, σκέψου να συμπεριλάβεις πληροφορίες στο προφίλ σου σχετικά με αυτό που ψάχνεις, βάζοντας δηλαδή θετική χροιά στο προφίλ σου.

Αν χρειάζεσαι ένα διάλειμμα, κάνε το

Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να έχεις μια ξεκάθαρη προοπτική ή να εστιάσεις κάπου όταν αισθάνεσαι πως δεν έχεις ενέργεια και έμπνευση. Έχεις βγει ποτέ ραντεβού με κάποιον που φαινόταν αρκετά αφοριστικός με τις σχέσεις και σαν να ήταν προκατειλημμένος;

Θα είναι δύσκολο να συνδεθείς με κάποιον σε βαθύτερο επίπεδο, εάν αισθάνεσαι κουρασμένη και δεν είσαι πλήρως παρούσα. Κάνοντας ένα διάλειμμα για επαναφόρτιση μπορεί να σε βοηθήσει να ανανεωθείς και ενδεχομένως να αυξήσεις τις πιθανότητες να έχεις μεγαλύτερη επιτυχία στα ραντεβού όταν θα είσαι έτοιμη να βγεις ξανά.

Αποφάσισε πόσο χρόνο θα ήθελες και σκέψου τρόπους με τους οποίους μπορείς να «συναντηθείς» ξανά με τον εαυτό σου.

Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου για τις ανάγκες, τις προθέσεις σου και όσα δεν θα αποδεχτείς

Όταν ξέρεις τι θέλεις και είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου σχετικά με αυτό, μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις χρόνο και ενέργεια. Σκέψου να φτιάξεις μια λίστα με τις 5 κορυφαίες ανάγκες που έχεις μέσα σε μία σχέση και 3-5 σημεία που είναι μη διαπραγματεύσιμα για εσένα.

Ανατρέχοντας σε αυτή τη λίστα όταν κάνεις online dating, μπορεί να σε βοηθήσει να βγαίνεις περισσότερα ραντεβού με πρόθεση και να φιλτράρεις καλύτερα όσους δεν είναι συμβατοί με εσένα.

Μερικές φορές, δεν είναι απολύτως σαφές τι ψάχνει κάποιος, αλλά μόλις έρθεις σε επαφή με αυτό που θέλεις, μπορείς να μάθεις περισσότερα όταν του στείλεις μήνυμα.

Μην ξοδεύεις πολύ χρόνο σε έναν άνθρωπο ή να μιλάς με κάποιον ατελείωτες ώρες, πριν τον συναντήσεις

Εάν αφιερώνεις πολύ χρόνο μιλώντας online πριν συναντηθείς, μπορεί να είσαι πιο επιρρεπής στο να δεθείς πρόωρα και να παραβλέψεις προειδοποιητικά σημάδια, ειδικά αν αισθάνεσαι ενθουσιασμένη με αυτό το άτομο και τις μελλοντικές δυνατότητες.

Παρατήρησε πότε μπορεί να εστιάζεις στις δυνατότητες κάποιου και επανάφερε τον εαυτό σου στο παρόν.

Υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά που δεν ξέρεις για αυτό το άτομο και η επένδυση αυτής της ποσότητας ενέργειας σε εκείνον πριν τον συναντήσεις μπορεί να προκαλέσει περισσότερη απογοήτευση εάν δεν λειτουργήσει σε σύγκριση με το εάν εστιάσεις στο παρόν και εξερευνήσεις τις πιθανότητες παράλληλα και με άλλες ευκαιρίες dating.

Όταν απογοητεύεσαι, υπενθύμισε στον εαυτό σου γιατί βγαίνεις ραντεβού

Μπορεί να καταστεί εύκολο να ξεχάσεις γιατί βγαίνεις ραντεβού αν νιώθεις συχνά βαριεστημένη ή απογοητευμένη. Όταν εξαρχής υπενθυμίζεις στον εαυτό σου γιατί το κάνεις, μπορεί να σε βοηθήσει να συνδεθείς το κίνητρό σου για ραντεβού και να ξεπεράσεις τις δύσκολες στιγμές.

Οραματίσου πώς θέλεις να αισθάνεσαι όταν βγαίνεις ραντεβού. Αυτό μπορεί να είναι μια ισχυρή υπενθύμιση του κινήτρου σου.

Σκέψου αν υπάρχει κάτι που έμαθες από προηγούμενες διαδικτυακές γνωριμίες που θα μπορούσε να σε ωφελήσει τώρα

Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι μία βίντεο κλήση πριν συναντηθούν από κοντά τους εξοικονομεί χρόνο, επειδή συνειδητοποιούν ότι δεν κάνουν κλικ με το άλλο άτομο. Άλλοι διαπιστώνουν ότι ρωτώντας από νωρίς τι ψάχνει ο άλλος, δεν χάνουν τον χρόνο τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το online dating είναι σημείο των καιρών με θετικά και αρνητικά κομμάτια, αλλά σίγουρα μπορείς να βγεις κερδισμένη. Ξεκίνα δείχνοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και αφουγκράζοντας τις αληθινές ανάγκες σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.