Τελικά πρέπει να… χαϊδεύουμε το σύντροφό μας;

Τελικά πρέπει να… χαϊδεύουμε το σύντροφό μας;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 1000 ζευγάρια από τις Η.Π.Α, τη Βραζιλία, την Γερμανία, την Ιαπωνία και την Ισπανία, ηλικίας 40-70 ετών, τα χάδια και η τρυφερότητα τονώνουν την ικανοποίηση των ανδρών και των γυναικών σε μακροχρόνιες σχέσεις.

Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Kinsey Institute του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα η τρυφερότητα είναι πιο σημαντική για τους άνδρες απ’ ότι για τις γυναίκες.

Επίσης, οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν ότι ήταν ευτυχισμένοι με τη σχέση τους εάν είχαν καλή κατάσταση υγείας και εάν η σύντροφός τους έχει οργασμό κατά τη σεξουαλική επαφή. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ήταν πιο ευτυχισμένοι όσο περισσότερα χρόνια βρίσκονταν με τον σύντροφό τους και εάν η σεξουαλική τους λειτουργία ήταν σε υψηλά επίπεδα.

  • Πως λειτουργεί στα δύο φύλα;


Η σεξουαλική ικανοποίηση και για τα δυο φύλα συνδεόταν με τα συχνά φιλιά, τα χάδια, τα ερωτικά αγγίγματα και το συχνό σεξ. Για τους άνδρες πάντως η ύπαρξη πολλών ερωτικών συντρόφων στη ζωή τους ήταν ένας δείκτης χαμηλότερης ερωτικής ικανοποίησης, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Όσο για τις γυναίκες φάνηκε ότι η σεξουαλική ικανοποίηση αυξανόταν με την πάροδο των χρόνων. Εκείνες που ήταν με το σύντροφό τους μαζί λιγότερο από 15 χρόνια ήταν λιγότερο πιθανό να είναι σεξουαλικά ικανοποιημένες, ενώ ο δείκτης της ευχαρίστησης αυξανόταν για τις γυναίκες μετά τα 15 χρόνια συμβίωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.