Αυτές οι συνήθειες θα σε «γλιτώσουν» από το να ξανακάνεις λάθος στις επιλογές σου στον έρωτα

Τι λέει ένας relationship expert

Αυτές οι συνήθειες θα σε «γλιτώσουν» από το να ξανακάνεις λάθος στις επιλογές σου στον έρωτα

Oι συνήθειες που δημιουργούμε με την πάροδο του χρόνου είναι συχνά μια αντανάκλαση των προηγούμενων εμπειριών μας και του τρόπου με τον οποίο παρεμβαίνουν στη ζωή μας οι άλλοι άνθρωποι.

«Οι συνήθειες γνωριμιών και σχέσεων, είναι οι ρουτίνες και τα μοτίβα που επαναλαμβάνουμε, ακόμα και όταν βγαίνουμε με κάποιον νέο άνθρωπο», λέει relationship expert Ness Cooper.

«Θα μπορούσε να είναι ότι προτιμάτε πάντα έναν συγκεκριμένο τύπο προσωπικότητας ή ότι τελειώνει πάντα με τον ίδιο τρόπο όταν φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο ορόσημο της σχέσης.

Ποια είναι μερικά κοινά σενάρια γνωριμιών που οι άνθρωποι τείνουν να ακολουθούν;

Σύμφωνα με τον Cooper, υπάρχουν μερικά σενάρια γνωριμιών που οι άνθρωποι τείνουν να ακολουθούν – και ένα από αυτά αποτυγχάνει για έναν συγκεκριμένο τύπο προσωπικότητας. «Μερικά άτομα μπορεί να αισθάνονται μια αίσθηση άνεσης όταν βγαίνουν με κάποιον που έχει παρόμοια προσωπικότητα με κάποιον με τον οποίο έχουν βγει στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν είναι πάντα το καλύτερο για εσάς», λέει.

Ο Cooper προσθέτει ότι η βιασύνη ή η παράλειψη ορισμένων σεναρίων αναπτυξιακών σχέσεων συχνά εμφανίζεται, καθώς τα ζευγάρια μπορεί να «κολλήσουν ή να περάσουν βιαστικά ορισμένα στάδια σχέσης, όπως το στάδιο της χαλαρότητας, που μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο σύνδεσης μεταξύ τους».

Το να ακολουθεί κανείς τις προσδοκίες από τους συνομηλίκους, την οικογένεια ή ακόμα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα άλλο κοινό σενάριο γνωριμιών, καθώς οι άνθρωποι προσβλέπουν στους άλλους να διαμορφώσουν πώς θα πρέπει να είναι οι σχέσεις τους. «Μερικές φορές ακολουθούμε σενάρια γνωριμιών που οι άλλοι περιμένουν από εμάς», λέει ο Cooper.

Θα μπορούσε το «προηγούμενο ραντεβού» να είναι το μυστικό για τη δημιουργία μιας υγιούς, μακροχρόνιας σχέσης;

«Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν τα τοξικά ραντεβού και τα red flags, τα άτομα όχι μόνο αναζητούν πιο υγιείς συντρόφους μέχρι σήμερα, αλλά αξιολογούν τις προηγούμενες συνήθειες γνωριμιών τους σε μια προσπάθεια να αφήσουν και τα τοξικά χαρακτηριστικά ραντεβού στο παρελθόν», λέει ο Cooper. .

Το να σπάσετε τα σενάρια σχέσεων μπορεί να είναι δύσκολο και μερικές φορές μπορεί να νιώθετε ότι πηγαίνετε ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω όταν ανακαλύπτετε τα πράγματα – και γι’ αυτό ο Cooper λέει ότι είναι σημαντικό να δώσετε στον εαυτό σας χρόνο και χώρο για να το επεξεργαστείτε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αναγνωρίστε πού στις σχέσεις σας το σενάριό σας έχει πάει στραβά ή ακόμα και λειτούργησε εναντίον σας και αξιολογήστε εάν το σενάριο της σχέσης σας βασίζεται στις προσδοκίες των άλλων και αν ναι, σκεφτείτε πώς θα θέλατε να διαμορφωθούν οι μελλοντικές σας σχέσεις», λέει ο Cooper. «Επίσης, κάντε μικρές αλλαγές προς αυτούς τους στόχους. Εάν εξακολουθείτε να βρίσκεστε σε έναν κύκλο αρνητικών μοτίβων σχέσεων, σταματήστε το αμέσως και δοκιμάστε κάτι άλλο. Ήρθε η ώρα να αξιολογήσετε και να εξετάσετε μερικά από αυτά τα σενάρια, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε σε πιο θετικές και ικανοποιητικές ρομαντικές σχέσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.