ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έξι… παράξενοι τρόποι για να κάνετε τη σχέση σας καλύτερη

Υπάρχουν οι δοκιμασμένοι και υπάρχουν κι αυτοί

Έξι… παράξενοι τρόποι για να κάνετε τη σχέση σας καλύτερη

Αν βγαίνετε με κάποιον για λίγο, αν συζείτε ή αν είστε παντρεμένοι, μπορεί να ψάχνετε τρόπους να κάνετε καλύτερη τη σχέση σας. Σε αντίθεση με τις εορταστικές ιστορίες αγάπης και τις ρομαντικές κωμωδίες στις οποίες όλα επιλύονται μετά από μία ή δύο συγκρούσεις, η διατήρηση ακμαίων σχέσεων απαιτεί κάποια προσπάθεια. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο.

Με την καθημερινότητα να είναι γεμάτη με ευθύνες και νέυρα, είναι πολλές φορές κατανοητό γιατί η σχέσεις πέφτουν στον πάτο της λίστας. Απλώς το να συμβαδίζετε με όλες τις ευθύνες της ζωής, όπως εργασία, παιδιά, οικογένεια, φίλοι, γείτονες, το σπίτι σας, είναι επιβαρυντικό και πολλοί από εμάς αισθανόμαστε απλά κουρασμένοι. Ιδιαίτερα σε δύσκολες στιγμές, είναι πιο εύκολο να αποφύγετε να αντιμετωπίσετε τη σχέση σας ή τα ξεθωριασμένα θέματα οικειότητας.

Υπάρχουν μερικές μέθοδοι που έχουν δοκιμαστεί, ώστε να κάνετε τη σχέση σας καλύτερη. Να είστε καλός ακροατής, να περνάτε χρόνο μαζί, να έχετε μια ποιοτική σεξουαλική ζωή κ.α. Αν και αυτά έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά από ειδικούς σε θέματα σχέσεων, μπορείτε επίσης να επεκταθείτε σε αυτούς τους έξι απροσδόκητους τρόπους για να ενισχύσετε τη σχέση σας.

Περάστε χρόνο χώρια

Ακούγεται αντιφατικό για να βελτιώσετε τη σχέση σας, αλλά πάρτε ένα διάλειμμα από τον σύντροφό σας. Ο καθένας χρειάζεται τον δικό του χώρο και ποιοτικό χρόνο έξω από μια σχέση. Οι σύμβουλοι γνωριμιών και γάμου μας υπενθυμίζουν ότι σας αξίζει λίγος χώρος για να αναπνεύσετε.

Οι άνθρωποι θέλουν τον δικό τους χρόνο για να καταφέρουν να εξελιχθούν ως άνθρωποι και να είναι ανεξάρτητοι. Και όσο τα άτομα αυτά αναγεννώνται, άλλο τόσο κερδίζει η σχέση. Για την ακρίβεια πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό κομμάτι κάθε επιτυχημένου γάμου.

Διαβάστε μόνοι σας, πηγαίνετε μια βόλτα στο πάρκο, ή πηγαίνετε στο γυμναστήριο με έναν φίλο σας. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι ότι σας ενοχλεί στον σύντροφό σας θα σας προκαλεί λιγότερο. θα αισθανθείτε αναζωογονημένος και θα έχετε μεγαλύτερη υπομονή, ενώ ο σύντροφός σας θα έχει τον χρόνο ώστε να του λείψετε.

Πηγαίνετε για ύπνο ταυτόχρονα

Πολλοί άνθρωποι πλέον δεν κοιμούνται τις 7 ή τις 8 ώρες που θα τους κάνουν καλό στον οργανισμό. Γνωρίζατε όμως ότι αν πηγαίνετε σε διαφορετική ώρα για ύπνο με τον/την σύντροφό σας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα;

Για μια πιο υγιή σχέση πρέπει να πηγαίνετε μαζί. Υπάρχουν οι ξενύχτηδες ή εκείνοι που ξυπνούν πολύ νωρίς, οι οποίοι έχουν διαφορετικά προγράμματα και υπάρχουν κι εκείνοι που βρίσκονται στο κρεβάτι, όταν οι άλλοι βλέπουν ταινία σε ένα διαφορετικό δωμάτιο. Όποια κι αν είναι η περίπτωση είναι σημαντικό να συγχρονίσετε την ώρα που πάτε στο κρεβάτι.

Το 75% των ζευγαριών, δεν πάνε μαζί στο κρεβάτι κάτι που έχει αρνητικές συνέπειες. Τα ζευγάρια που πάνε διαφορετική ώρα για ύπνο αναφέρουν ότι έχουν περισσότερες συγκρούσεις, λιγότερο διάλογο και λιγότερο σεξ.

Να είστε ευάλωτοι

Μερικές φορές πρέπει να σκάψεις βαθιά για να είσαι ευάλωτος. Στα ζευγάρια μπορεί να προκαλεί έκπληξη, αλλά αν ο καθένας ψάξει για τα δικά του τυφλά σημεία, τα ανακαλύψει και μετά είναι αρκετά θαρραλέος να τα μοιραστεί, μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία βαθύτερης οικειότητας.

Ένα τυφλό σημείο δεν σημαίνει απαραίτητα ένα λάθος ή μια αδυναμία, αλλά μια βαθιά πεποίθηση για τον εαυτό του ή για το πώς μια σχέση υποτίθεται ότι λειτουργεί ή πώς εκφράζεται η αγάπη. Η πίστη είναι τόσο βαθιά, που δεν συνειδητοποιούμε καν ότι την έχουμε, εξ ου και ο όρος τυφλό σημείο.

Ποιο είναι ένα παράδειγμα τυφλών σημείων στις σχέσεις; Ένας σύντροφος μπορεί να ανακαλύψει ότι η τάση του να μικροδιαχειρίζεται τους ανθρώπους σχετίζεται στην πραγματικότητα με τον φόβο της εγκατάλειψης. Έτσι ώστε αν έχει τον έλεγχο του προγράμματος ενός αγαπημένου προσώπου, να το βλέπει ως τρόπο να μην είναι ποτέ μόνος.

Αν μοιραστείς αυτό με τον σύντροφό σου, θα είναι το πρώτο βήμα για να αλλάξεις το μοτίβο. Και αυτό μπορεί να είναι μια διαδικασία που χτίζει εμπιστοσύνη και όχι ντροπή.

Δημιουργήστε καινοτόμες εμπειρίες

Το να τρώτε μαζί το αγαπημένο σας φαγητό ή να χρησιμοποιείτε διάφορες τελετουργίες, είναι πράγματα που μπορούν να δυναμώσουν μια σχέση, αν και η βαρεμάρα σίγουρα παραμονεύει. Για αυτό πρέπει να κάνετε τα πράγματα πιο πικάντικα και πιο απρόβλεπτα.

Ο αυθορμητισμός είναι πολύ σημαντικός ακόμα και μετά από πολλά χρόνια γάμου. Τα περιπετειώδη ραντεβού όπως η ορειβασία ή να μαθαίνετε μαζί μια καινούργια γλώσσα μπορεί να είναι δύσκολα, αλλά μπορείτε να αγοράσετε ένα τραμπολίνο ή να κάνετε οτιδήποτε απρόβλεπτο. Οι ψυχολόγοι λένε να εστιάσουμε στην καινοτομία, την ποικιλία και την έκπληξη. Η έρευνα δείχνει ότι μετά από εβδομάδες ενδιαφέροντων ραντεβού, οι συμμετέχοντες αναζωπύρωσαν τον έρωτά τους και τα ζευγάρια ένιωσαν πιο κοντά.

Μικρές εκπλήξεις

Οι μικρές χειρονομίες κρατούν τη σπίθα ζωντανή και υπενθυμίζουν στον σύντροφό σας ότι τον σκέφτεστε. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι ευγενικά μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, οι πράξεις καλοσύνης είναι ισχυρές και αυτές που είναι απρογραμμάτιστες τείνουν να τροφοδοτούν τη συνολική ευημερία στη σχέση.

Να τιμάτε λοιπόν την γλώσσα της αγάπης του συντρόφου σας. Όπως για παράδειγμα μια αγκαλιά, επειδή τους αρέσει η σωματική επαφή. Ή το ότι θα ήσασταν πιο ευτυχισμένοι αν μάζευαν το σαλόνι ή αν δεν έμενανν τόσο πολύ στο γραφείο, γιατί εκτιμάται της πράξεις που δείχνουν εξυπηρέτηση ή γιατί σας αρέσει να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί. Στις σχέσεις, μάθετε πώς μπορείτε να δείξετε στον σύντροφό σας την αγάπη σας με τρόπο που εκτιμά ο σύντροφός σας.

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης είναι:

  • Λόγια επιβεβαίωσης
  • Ποιοτικός χρόνος
  • Σωματικό άγγιγμα
  • Πράξεις εξυπηρέτησης
  • Δώρα

Μοιραστείτε μια ιστορία αγάπης

Αν και μπορεί να σας εκπλήξει, η αναπόληση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της σχέσης σας. Συζητήσεις που ξεκινούν με “Θυμάσαι πότε” και γενικότερη εξερεύνηση της μνήμης, όπως για το πρώτο σας ραντεβού, το πρώτο σας σπίτι και αστείες αναμνήσεις, οδηγούν και τους δύο πίσω σε καλά συναισθήματα από το παρελθόν. Ο σύντροφός σας θα θυμηθεί γιατί σας ερωτεύτηκε εξαρχής.

Επειδή τα υψηλά επίπεδα στρες μπορεί να προκαλέσουν αποσύνδεση από τον άλλον, συνηθίζουμε να θυμόμαστε αρνητικές ιστορίες και όχι τι κάνει αλλά τι δεν κάνει ο σύντροφός μας. Εάν αισθάνεστε ότι δεν σας εκτιμούν, εκτιμήστε τους άλλους. Εκπαιδεύστε ξανά την προσοχή σας στη σύνδεση και τις θετικές ιστορίες.

Αυτές οι έξι αναπάντεχες παραπάνω τεχνικές μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη σχέση σας. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι η έρευνα δείχνει ότι δεν είναι η προσωπικότητα ή η συμβατότητα που κρατά τα ζευγάρια ενωμένα. Αντίθετα, είναι το πώς αλληλεπιδρά ένα ζευγάρι, πώς μιλάει μεταξύ του, πώς τα πάει καλά μεταξύ του, και στο αν εστιάζουν να χτίσουν μια σχέση μαζί, κάτι που δημιουργεί επιτυχημένες σχέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.