Έρευνα αποκαλύπτει τη «σκληρή» αλήθεια: Όλα τα είδη πορνό κάνουν κακό στη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού

3.500 άτομα συμμετείχαν στην έρευνα του Πανεπιστήμιο Brigham Young της Γιούτα

Έρευνα αποκαλύπτει τη «σκληρή» αλήθεια: Όλα τα είδη πορνό κάνουν κακό στη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Brigham Young της Γιούτα, οι οποίοι μελέτησαν 3.500 ανθρώπους που ήταν σε σχέσεις, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλα τα είδη πορνό κάνουν κακό στη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού.

Ειδικότερα, η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research αποκάλυψε ότι τα άτομα που είναι σε σχέση και συνηθίζουν να παρακολουθούν μόνα τους πορνό, έχουν περισσότερες πιθανότητης να μην είναι τόσο σταθερά στη σχέση τους και να νιώθουν λιγότερο ικανοποιημένα από αυτή.

«Τα ζευγάρια θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το πορνό είναι ένας παράγοντας κινδύνου στη σχέση τους», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο KSL, ο επικεφαλής της μελέτης και καθηγητής στο School of Family Life του πανεπιστημίου Mormon.

«Δεν είναι μόνο το “σκληρό” πορνό που οδηγεί σε αρνητικά αποτελέσματα», τόνισε.

Από τα 3.500 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, το 72% ήταν ετεροφυλόφιλοι, το 17% ομοφυλόφιλοι και το 11% αμφιφυλόφιλοι.

Επιπλέον, το 55% των συμμετεχόντων ήταν παντρεμένοι, το 23% δήλωσε ότι συζεί με το ταίρι του, το 12% ότι ξαναπαντρεύτηκε και το 2% ότι ήταν σε «ελεύθερη» σχέση.

Στη συνέχεια, η μελέτη χώρισε το πορνό σε δύο κατηγορίες: «mainstream», όπου το σεξ είναι συναινετικό μεταξύ ζευγαριών ή ατόμων, και «σκληρό», όπου το σεξ περιλαμβάνει πράξεις «που είναι πιο βίαιες και απεικονίζουν μία μη συναινετική συμπεριφορά».

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε διαφορά στους τύπους του πορνό όσον αφορά την παραγωγή αρνητικού αντίκτυπου:

«Όλα τα είδη πορνό έκαναν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ασταθείς και λιγότερο ικανοποιημένους από τη σχέση τους».

Σύμφωνα με τον Willoughby, οι άνδρες – ειδικά εκείνοι που είναι θρησκευόμενοι – επηρεάστηκαν περισσότερο από το πορνό.

Ο Willoughby και άλλοι ερευνητές υπέθεσαν ότι ο λόγος που η μελέτη επηρέασε τόσο πολύ τους θρησκευόμενους άνδρες ήταν επειδή η παρακολούθηση πορνό ήταν αντίθετη με τις δικές τους ηθικές πεποιθήσεις και έτσι βρίσκονταν σε μία «σύγκρουση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Willoughby ο λόγος που το πορνό επηρεάζει τόσο πολύ τα ζευγάρια είναι «επειδή μπαίνουν στη διαδικασία να συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους άνδρες-γυναίκες, δημιουργώντας μη ρεαλιστικές προσδοκίες για τον εαυτό τους, το σώμα τους και το τι πιστεύουν ότι πρέπει να κάνει ο/η σύντροφός τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.