ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η επιστήμη «μίλησε»: Αυτή είναι η «ιδανική» διαφορά ηλικίας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι

Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ηλικίας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα χωρισμού

Η επιστήμη «μίλησε»: Αυτή είναι η «ιδανική» διαφορά ηλικίας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα, διαπιστώθηκε πως όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ηλικίας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα χωρισμού. Ωστόσο, ποια είναι η «ιδανική» διαφορά;

Αφού ανέλυσαν στοιχεία από 3.000 άτομα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας πέντε ετών έχουν 18% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν σε σχέση με τα άτομα της ίδιας ηλικίας.

Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 39% για ζευγάρια με διαφορά ηλικίας 10 ετών και στο 95% για εκείνους που τους «χωρίζουν» δύο δεκαετίες.

Για εκείνους που έχουν διαφορά 30 ετών, η πιθανότητα για διαζύγιο είναι 172% υψηλότερη από τους συνομήλικους.

Οπότε, ποια είναι «ιδανική» διαφορά ηλικίας;

Όσο για την «ιδανική» διαφορά ηλικίας, σε αντίθεση με την δημοφιλή πεποίθηση που θέλει τα ζευγάρια να έχουν αρκετά χρόνια διαφορά για να ευδοκιμήσει η σχέση, οι ερευνητές θεωρούν ότι είναι ο ένας χρόνος.

Σε αυτή την περίπτωση, οι πιθανότητες χωρισμού είναι μόλις 3%, σε σύγκριση με ένα συνομήλικο ζευγάρι ή ένα ζευγάρι με πολλά χρόνια διαφορά ηλικίας.

«Μπορεί απλώς οι τύποι των ζευγαριών με αυτά τα χαρακτηριστικά να είναι πιο πιθανό να χωρίσουν για άλλους λόγους», δήλωσε ο Hugo Mialon, ένας από τους ερευνητές της μελέτης.

Η ίδια έρευνα κατέληξε πως όσο περισσότερο είναι μαζί το ζευγάρι, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες διαζυγίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα, αυτοί που μετρούσαν πέντε χρόνια σχέσης ήταν 76% λιγότερο πιθανό να χωρίσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.