ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε μετά από ένα δύσκολο χωρισμό

Για να αντέξεις τον πόνο του αποχωρισμού όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα γίνεται

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε μετά από ένα δύσκολο χωρισμό

Ένας χωρισμός μπορεί να συμβεί για πολλούς και διαφορετικούς λόγους και τις περισσότερες φορές δεν είναι για κανέναν μια εύκολη κατάσταση για να ξεπεραστεί.

Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν έντονα συναισθήματα και δέσιμο ανάμεσα στο ζευγάρι, θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από έναν δύσκολο χωρισμό, το μυαλό σου θα περάσει από πολλά στάδια, ενώ σίγουρα θα προκύψει η ανάγκη να κάνεις κάποια πράγματα που όμως θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Να ποια είναι πέντε από αυτά, ώστε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να τα αποφύγεις με κάθε τρόπο.

Μην κρατάς επαφή με το πρόσωπο

Όσο φιλικά και αν χωρίσατε, οι πρώην σύντροφοί μας καλό είναι να μένουν στο παρελθόν και να μη γίνονται ποτέ φίλοι μας, μιας που οι καταστάσεις αυτές μόνο σε περίπλοκα συναισθήματα μπορούν να οδηγήσουν. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να τους αποκλείσεις από τη ζωή σου, όμως το να υπάρχει συχνή επικοινωνία, πόσο μάλλον το να βγαίνετε μαζί ως φίλοι, θα οδηγήσει σε συναισθηματικό roller coaster, εντελώς ανεπιθύμητο στη φάση που είσαι.

Αντιδράς έντονα

Εκείνες τις στιγμές που νιώθεις έτοιμη να εκραγείς, σκέψου όσο πιο καθαρά μπορείς και απόφυγε τις έντονες αντιδράσεις, όπως το να πας κάτω από το σπίτι του/της ή να τον/την παίρνεις ασταμάτητα τηλέφωνο. Σκέψου τους λόγους για τους οποίους αυτή η σχέση έλαβε τέλος, αλλά και γιατί δεν μπορεί να προχωρήσει και να εξελιχθεί όπως και οι δύο θέλατε.

Μην παρακολουθείς τα social media

Θα νιώσεις πολύ πιο άσχημα όταν θα βλέπεις πως εκείνος/η συνεχίζει τη ζωή του, βγαίνει, διασκεδάζει… κάνει νέες σχέσεις! Ακόμα κι αν έχει αποσυρθεί ο ίδιος και δεν ποστάρει συχνά, θα σε τρώει το γιατί δεν κάνει αναρτήσεις και θα σου γίνεται όλο και πιο μεγάλη εμμονή το να μπαίνεις και να τον παρακολουθείς… Μάλιστα, γνωρίζουμε από έρευνες πως όσο κοιτάζεις φωτογραφία πρώην σου, τόσο ενεργοποιούνται κάποιες περιοχές στον εγκέφαλο που σου προξενούν περισσότερο πόνο…

Μείνε μακριά από dating apps

Τουλάχιστον το πρώτο διάστημα που βιώνεις την απώλεια. Κι αυτό γιατί αυτές οι καταστάσεις χρειάζονται τον χρόνο τους για να περάσουν και σίγουρα δε θα βελτιωθούν από το να βγαίνεις ασταμάτητα ραντεβού δίχως νόημα.

Μην απομονώνεις τον εαυτό σου

Μπορεί να χρειάζεσαι τον χρόνο σου, όμως το να απομονώνεσαι μόνο κακό θα σου κάνει. Προσπάθησε να περνάς χρόνο με την παρέα και τους δικούς σου ανθρώπους, να διασκεδάζεις και να κοινωνικοποιείσαι όσο μπορείς, και σιγά σιγά θα επιστρέψεις στην κατάσταση όπου θα θέλεις πραγματικά κάτι νέο σε ερωτικό επίπεδο.

Μη ζητάς συμβουλές από όλους

Όσο και αν το έχεις ανάγκη, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι χρήσιμοι στο να δίνουν σωστές συμβουλές και τα πράγματα μπορούν να μην πάνε καλά αν τις ακολουθήσεις κατά γράμμα. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου και λίγους και καλούς φίλους που σε γνωρίζουν καλά και θα σου μεταφέρουν σκέψεις και απόψεις για την κατάσταση που πράγματι θα σε βοηθήσουν να πας παρακάτω σταδιακά.

Τα λόγια και οι συμβουλές σίγουρα δεν αντικατοπτρίζουν το πραγματικό μέγεθος ενός χωρισμού. Το ίδιο το άτομο αλλά και κάθε άτομο που βιώνει ένα χωρισμό είναι το μόνο που μπορεί να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα ξεπεράσει την κατάσταση και θα σταθεί και πάλι δυνατότερο στα πόδια του.

Το σημαντικότερο όλων όμως, που είναι καλό ίσως και απαραίτητο να εστιάζουμε, βρίσκεται στο γεγονός πως κάθε άνθρωπος έρχεται στη ζωή μας για κάποιο λόγο, για να μας κάνει καλύτερους ή να κάνουμε εκείνον εμείς. Σε κάθε σχέση που τελειώνει δεν υπάρχει χαμένος χρόνος παρά μόνο η εξέλιξη προς το καλύτερο, κάτι που φυσικά δεν είμαστε τώρα σε θέση να αναγνωρίσουμε αλλά σε βάθος χρόνου, έχοντας αποδομήσει την κατάσταση και το παρελθόν μας!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.