Praise Kink: Η τάση του 2023 για μια σύγχρονη ερωτική ζωή

Η νέα τάση στο TikTok

Praise Kink: Η τάση του 2023 για μια σύγχρονη ερωτική ζωή

Πάνω από 83 εκατομμύρια βίντεο στο TikTok μας αφηγούνται ότι νέοι και νέες αρέσκονται στο να τους αποκαλούν καλά αγόρια και κορίτσια, μαζί με άλλα τέτοια κομπλιμέντα που ξεχελίζουν από ευγένεια.

Σαν φαίνεται πολύ γλυκερό για kinky stuff; Ίσως δεν θα έπρεπε, γιατί μάλλον πρόκειται για μία πρακτική που έχει βελτιώσει δραματικά το σεξ μεταξύ των νέων και υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους πετυχαίνει αυτό.

Εδώ δεν μιλάμε απλά για κοπλιμέντα τύπου «μου αρέσουν τα μαλλιά σου», αλλά για ένα πλαίσιο συμπεριφοράς που βρίσκεται στις παρυφές του BDSM και μπορεί να μην υπάρχει η στερεοτυπική βία που φαντάζονται οι περισσότεροι ότι υπάρχει στο multiverse του BDSM, αλλά ως πράξη/συμπεριφορά που δεν σχετίζεται άμεσα με το σεξ και παρόλα αυτά προκαλεί σεξουαλική διέγερση τότε μπαίνει στη σφαίρα των φετίχ και του BDSM.

Από τη στιγμή που τα θετικά σχόλια προκαλούν σεξουαλική διέγερση με τον ίδιο τρόπο που την προκαλεί η αυταρχική συμπεριφορά του πατροπαράδοτου BDSM, δημιουργείται μια παρόμοια σχέση υποταγής/εξουσίας, ακόμα και με γλυκόλογα.

Η γκάμα των σχολίων που εντάσσονται στο Praise Kink αρκετά ευρεία και μπορεί να είναι σεξουαλικού περιεχομένου ή και να μην είναι. Για παράδειγμα μπορεί να υπάρχουν κοπλιμέντα για τη μαγειρική ή το ντύσιμο, αλλά να υπονούν κάτι.

Μπορούν ακόμα να είναι ευμενή σχόλια για προηγούμενες σεξουαλικές επιδόσεις ή για κάποιο πολύ καυτό σημείο του σώματος και γενικά οτιδήποτε μπορεί να μπορεί να γεμίσει τον εγκέφαλό μας με ντοπαμίνη.

Οι θιασώτες του εν λόγω φετίχ, το οποίο κάλλιστα μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα, πιστεύουν ότι το virality του οφείλεται σε δύο βασικούς άξονες.

Ο πρώτος είναι ότι επειδή δεν υπάρχει τίποτα το εμφανώς σεξουαλικό ή μη κοινωνικά αποδεκτό στη συμπεριφορά, μπορείς να επιδοθείς σε αυτό ακόμα και έξω, σε ένα εστιατόριο ή σε μια βόλτα.

Δεν χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό, φοράς τα ρούχα σου, συμπεριφέρεσαι σχεδόν φυσιολογικά, αλλά το μέσα σου σιγοκαίει, και αυτό κάνει ακόμα πιο έντονο το όλο συναίσθημα.

Από την άλλη υπάρχει μια κοινά αποδεκτή παραδοχή, ζούμε σε μια εποχή που η ευγένεια περνάει κρίση. Μπορεί να ακούγεται βαρετά κλισεδιάρικο ότι δεν λέμε πια καλημέρα στους γείτονες και τους συναδέλφους μας ή οδηγούμε με νεύρα κλπ, αλλά είναι αλήθεια, διψάμε για λίγη καλοσύνη στη ζωή μας.

Αν μας λείπει στον δρόμο, στη δουλειά, στις κοινωνικές μας υποχρεώσεις, τότε μπορεί να ανθίσει στο κρεβάτι μας, ή όπου αλλού ανθίζει η ερωτική ζωή.

Σε αντίθεση με άλλα kinks, αυτό είναι πιο ασφαλές, πιο εύκολο αν θέλετε στην εξερεύνησή του. Το shaming δεν είναι τόσο επίφοβο εδώ, δεν υπάρχει τίποτα το ντροπιαστικό σε ένα κοπλιμέντο, αλλά ούτε και στη διέγερση που μπορεί να προκαλέσει αυτό.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για κάποιο φετίχ, γιατί η ευγένεια μεταξύ δύο ερωτικών παρτενέρ, είναι απολύτως λογικό να δημιουργεί οικειότητα και περισσότερη απελευθέρωση στο κρεβάτι, αλλά οι ορκισμένοι οπαδοί του λένε ότι είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όποιος διατηρεί ακόμα τις αμφιβολίες του, μπορεί πολύ εύκολα να το δοκιμάσει με το άλλο του μισό, πρώτα στο κρεβάτι, και μετά σε κάποιον εξωτερικό χώρο για να δει αν πιάνει, πιάνει περισσότερο σε καλά κορίτσια, αλλά όχι μόνο σε αυτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.