ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Τέσσερα σημάδια που σε προειδοποιούν ότι ο σύντροφός σου… ετοιμάζεται να σε χωρίσει

Όταν μιλάει η γλώσσα του σώματος και δεν είναι για καλό!

Τέσσερα σημάδια που σε προειδοποιούν ότι ο σύντροφός σου… ετοιμάζεται να σε χωρίσει

Οι σχέσεις είναι περίπλοκες: είτε εσύ και ο σύντροφός σου είστε μαζί εδώ και χρόνια, είτε είστε ακόμα στη φάση του “μήνα του μέλιτος”, δεν είναι εύκολο να κατανοείς πάντα την ψυχική κατάσταση του συντρόφου σου.

Καθώς οι δυο σας αισθάνεστε πιο άνετα και πέφτετε σε μια ρουτίνα, μπορεί γρήγορα να πάθεις σοκ όταν ο σύντροφός σου ξαφνικά αποκαλύψει ότι δεν είναι ευτυχισμένος στη σχέση. Εάν ανησυχείς ότι ο σύντροφός σου μπορεί να κάνει δεύτερες σκέψεις, υπάρχουν πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια που αποκαλύπτει η γλώσσα του σώματος, που δεν πρέπει να αγνοήσεις!

Ποιος πολιτικός αρχηγός, κατά τη γνώμη σας, έδωσε τις πιο πειστικές και ειλικρινείς απαντήσεις στο debate;

  • Κ.Μητσοτάκης (ΝΔ) (9%, 1.989 Votes)
  • Α.Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) (17%, 3.955 Votes)
  • Ν.Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) (2%, 443 Votes)
  • Δ.Κουτσούμπας (ΚΚΕ) (4%, 1.031 Votes)
  • Κ.Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) (22%, 5.078 Votes)
  • Γ.Βαρουφάκης (ΜέΡΑ25) (4%, 905 Votes)
  • Κανένας (38%, 8.872 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (3%, 806 Votes)

Σύνολο ψήφων: 23.079

Loading ... Loading ...

Δώσε μεγάλη προσοχή στα μάτια του συντρόφου σου

Όταν εσύ και ο σύντροφός σου κάνετε μια έντονη συζήτηση, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να παρατηρήσεις πού κοιτάζει. Η άμεση οπτική επαφή συχνά θεωρείται ως ένδειξη σεβασμού – οι άνθρωποι που κοιτάζουν κάποιον απευθείας στα μάτια είναι πιο πιθανό να λένε την αλήθεια. Ο ειδικός στη γλώσσα του σώματος, Jess Ponce III αποκάλυψε ότι η γραμμή των ματιών ενός ατόμου είναι ένας τεράστιος δείκτης του πώς αισθάνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Εάν ο σύντροφός σου κοιτάζει ψηλά στο ταβάνι ή κάτω στο πάτωμα όταν προσπαθεί να απαντήσει σε μια ερώτηση, θα μπορούσε να αποφασίζει ποιες πληροφορίες, αν μη τι άλλο, θέλει να μοιραστεί μαζί σου.

Παρατήρησε πού βάζει τα χέρια του ο σύντροφός σου όταν μιλάτε

Όσο ερωτευμένοι κι αν είστε, εσείς και ο σύντροφός σου δεν μπορείτε να είστε πάντα χέρι-χέρι. Το μέρος που ο σύντροφός σου τοποθετεί τα χέρια του ενώ μιλάει μπορεί να σου δώσει κάποια εικόνα για το πώς αισθάνεται για τη σχέση. Οι μεγάλες, παθιασμένες (αλλά ασφαλείς και με σεβασμό) χειρονομίες υποδηλώνουν σημασία. «Το κράτημα της καρδιάς», ένας όρος που επινόησε ο Jess Ponce III, είναι όταν ο σύντροφός σου κρατά τα χέρια του στο στήθος του, σχεδόν κυριολεκτικά «μοιράζοντας την καρδιά του μαζί σου». Αντίθετα, βάζοντας τα χέρια τους στις τσέπες ή πίσω από την πλάτη τους μπορεί να σημαίνει ότι ο σύντροφός σου δεν ακούει ή δεν ενδιαφέρεται για το θέμα.

Μπορεί να νιώθεις ότι δε σε ακούει πραγματικά

Εάν ο σύντροφός σου αισθάνεται ανήσυχος στη σχέση, μπορεί να αρχίσει να εμφανίζει ανυπόμονες συνήθειες, όπως να βιάζεται στη συνομιλία σας. Ο Jess Ponce III λέει ότι αυτό μπορεί να συμβεί τόσο σε ομαδικό περιβάλλον όσο και σε συνομιλία μεταξύ σας. Μπορεί να σε διακόψουν ενώ λες μια ιστορία σε φίλους ή να χρησιμοποιήσουν λεπτές υποθέσεις που υποδηλώνουν ότι δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάς. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσουν γλώσσα πλήρωσης όπως “ναι ναι” ή “μμμμ, ναι” για να δείξουν την αδιαφορία τους όταν τους μιλάς απευθείας.

Ο σύντροφός σου μπορεί να βάζει σωματική απόσταση μεταξύ σας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας από τους μεγαλύτερους δείκτες ότι ο σύντροφός σου μπορεί να σκέφτεται να χωρίσει είναι αν δεν τον ενδιαφέρει να είναι κοντά σας. Σε μια σχέση, οι άνθρωποι κάνουν προσπάθειες για σύνδεση όλη την ημέρα, ως μια προσπάθεια να κερδίσουν την προσοχή και την αγάπη του συντρόφου τους. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Gottman, αυτές οι προσπάθειες μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το να κάνεις ένα κομπλιμέντο στον σύντροφό σου, μέχρι την έναρξη της στενής επαφής. Όταν αυτές οι προσφορές για σύνδεση κλείνουν συνεχώς, μπορεί να αρχίσεις να αισθάνεσαι ότι μεγαλώνει η απόσταση ανάμεσα σε εσένα και τον σύντροφό σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.