Το μυστικό για να κάνεις τη σχέση σου να πετύχει και να κρατήσει στο χρόνο

Εάν κάνεις αυτό το ένα πράγμα θα πετύχεις τη σχέση που θες

Το μυστικό για να κάνεις τη σχέση σου να πετύχει και να κρατήσει στο χρόνο

Όλοι θέλουμε όταν έχουμε μια ερωτική σχέση, να είναι ισορροπημένη και γεμάτη αγάπη και πάθος, αλλά και ηρεμία, χωρίς να είναι τοξική και με σκαμπανεβάσματα, ενώ το ζητούμενό είναι να κρατήσει.

Πώς όμως θα κάνεις μια σχέση να κρατήσει, όταν είμαστε τόσο διαφορετικοί μεταξύ μας οι άνθρωποι και δύσκολα βάζουμε “νερό στο κρασί” μας όταν πρέπει να παραμερίσουμε τον εγωισμό μας και να πούμε κάποιες μικρές αλλά με μεγάλη σημασία λέξεις, όπως “συγγνώμη”, “μου λείπεις” και ‘σ’αγαπώ”.

Υπάρχει ένα μυστικό …

Εάν θέλεις να κάνεις τη σχέση σου με έναν άνθρωπο να κρατήσει όσο το δυνατό περισσότερο, ακόμα και για πάντα πρέπει να προσέξεις ένα πράγμα. Ποιο είναι αυτό;

Η συγχώρεση. Ναι. Οι άνθρωποι τείνουμε να αντιδρούμε έντονα και πράττουμε βεβιασμένα όταν βρισκόμαστε σε συναισθηματική φόρτιση, χωρίς να αναλογιζόμαστε τις συνέπειες αυτών που λέμε ή κάνουμε.

Θα πρέπει λοιπόν να σκεφτείς ότι μετά από ένα καβγά, θα ειπωθούν πιθανόν άσχημα πράγματα που μπορεί να πληγώσουν εσάς και τη σχέση σας. Η συγχώρεση είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει μέσα στη σχέση και από τις δύο πλευρές φυσικά.

Η αγανάκτηση, ο θυμός και η ενοχή είναι φυσιολογικές αντιδράσεις όταν το αγαπημένο σου πρόσωπο κάνει κάτι που δεν σου αρέσει. Χωρίς συγχώρεση, ωστόσο, οι μικρές πληγές καθώς και οι προδοσίες μπορούν να διαλύσουν τη σχέση σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι άνθρωποι που δε συγχωρούν συχνά έχουν πρόβλημα να διατηρήσουν θετικά συναισθήματα προς τους συντρόφους τους», λέει διακεκριμένη ψυχολόγος. «Αλλά οι σύντροφοι που κινούνται προς τη συγχώρεση είναι περισσότερο σε θέση να διατηρήσουν τη σύνδεσή τους επειδή παίρνουν μια συνειδητή απόφαση να μην ασχοληθούν με τα λάθη που έχει κάνει ο σύντροφός τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.