Τα τρία πιο κοινά λάθη των αντρών που οδηγούν στη διάλυση ενός γάμου – Όσα αποκάλυψε δικηγόρος

«Όταν συνδυάζονται, δημιουργούν ένα σοβαρό πρόβλημα που υπονομεύει πάρα πολλούς γάμους»

Τα τρία πιο κοινά λάθη των αντρών που οδηγούν στη διάλυση ενός γάμου – Όσα αποκάλυψε δικηγόρος

Κάθε σχέση είναι μοναδική, ωστόσο μια δικηγόρος που αναλαμβάνει πάρα πολλές υποθέσεις διαζυγίων έχει παρατηρήσει ένα κοινό μοτίβο στους γάμους που δεν καταφέρνουν, τελικά, να σωθούν.

Σε ένα νέο άρθρο της η Anna Krolikowska γράφει για τα τρία πιο κοινά λάθη των αντρών που μπορεί να αποβούν μοιραία για έναν μακροχρόνιο δεσμό, ειδικά όταν συνδυάζονται.

Ποια είναι αυτά;

1. Δεν μοιράζονται ισότιμα τις υποχρεώσεις του σπιτιού:

«Ας μιλήσουμε για το πνευματικό φορτίο που κουβαλούν συχνά οι γυναίκες σε μια σχέση. Περιλαμβάνει όλες εκείνες τις αόρατες υποχρεώσεις όπως η διαχείριση των προγραμμάτων, η οργάνωση των ραντεβού, οι αποφάσεις για τις δραστηριότητες των παιδιών και ο συντονισμός των εργασιών του νοικοκυριού.

Είναι πολλή δουλειά, και όταν ο σύζυγος δεν συμμετέχει ενεργά, δημιουργείται μια ανισορροπία στη σχέση».

2. Επιλέγουν την αντίδραση αντί για τη δράση μέσα στη σχέση:

«Μην περιμένετε να σας ζητηθεί να βοηθήσετε. Πάρτε την πρωτοβουλία να αναγνωρίσετε τις εργασίες που πρέπει να γίνουν και αναλάβετέ τις χωρίς να πιεστείτε από κάποιον άλλο.

Αυτό δείχνει σεβασμό και ενδιαφέρον για το πνευματικό φορτίο της συζύγου σας και μια ειλικρινή επιθυμία να μοιραστείτε τις υποχρεώσεις σας».

3. Δεν εκφράζουν την εκτίμησή τους – από νωρίς και συχνά:

«Αναγνωρίστε τη συνεισφορά της συζύγου σας στο νοικοκυριό και την οικογενειακή ζωή. Πείτε “ευχαριστώ” για κάθε δουλειά που φέρνει σε πέρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείξτε ευγνωμοσύνη για τις προσπάθειές της. Είναι οι μικρές πράξεις εκτίμησης που μπορεί να κάνουν μια μεγάλη διαφορά στο γάμο σας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.