ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το προϊόν που λείπει από το νεσεσέρ των διακοπών σου αλλά σίγουρα χρειάζεσαι

Αντιμετωπίστε τα μαλλιά σου όπως το δέρμα σου και προστάτεψε τα από πιθανές βλάβες

Το προϊόν που λείπει από το νεσεσέρ των διακοπών σου αλλά σίγουρα χρειάζεσαι

Εάν ετοιμάζεσαι για τις πολυαναμενόμενες διακοπές σου, πιθανότατα έχεις ήδη λάβει υπόψη σου την προστασία από τον ήλιο. Έχεις πάρει το αντηλιακό σου και επένδυσες σε ένα εξαιρετικό προϊόν προσώπου, αλλά έχεις σκεφτεί τη ζημιά που μπορεί να κάνει ο ήλιος στα μαλλιά σου;

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι ο πιο καταστροφικός παράγοντας για τη δομή των μαλλιών μας, με τις ακτίνες UVA να ξεθωριάζουν το χρώμα και την UVB να οδηγεί σε σπάσιμο. Γιατί, λοιπόν, δεν λαμβάνουμε περισσότερα προστατευτικά μέτρα για να διατηρήσουμε το χρώμα των μαλλιών μας λαμπερό και τις τρίχες δυνατές;

«Οι ακτίνες UV μπορούν να στεγνώσουν σοβαρά και να αποδυναμώσουν τα μαλλιά μας, ειδικά αν είναι ήδη σε κακή κατάσταση», εξηγεί η Anabel Kingsley, τριχολόγος στο Philip Kingsley. «Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο υποβαθμίζει την πρωτεϊνική δομή των μαλλιών, με αποτέλεσμα τη χαμηλή ελαστικότητα, το σπάσιμο, τις σπασμένες άκρες και την έλλειψη λάμψης».

Οι ακτίνες του ήλιου δρουν στα μαλλιά σαν χλωρίνη. Η UVB οξειδώνει τα χρωστικά κύτταρα της τρίχας, γι’ αυτό γίνεται πιο ανοιχτόχρωμη στον ήλιο. Και η ζημιά δεν σταματά εκεί – όπως εξηγεί ο Kingsley, η UVA μπορεί να έχει μακροπρόθεσμη επίδραση στην ακεραιότητα των μαλλιών. «Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν επίσης να υποβαθμίσουν την πραγματική δομή των πρωτεϊνών των μαλλιών και να αποδυναμώσουν τους δεσμούς τους (την «κόλλα» που τις συγκρατεί). Αυτό μπορεί να κάνει τα μαλλιά εύθραυστα, εύκολο να σπάνε, να στεγνώνουν και να είναι υπερβολικά πορώδη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, φαίνεται ότι ο μόνος τρόπος για να απολαύσεις τον ήλιο με ασφάλεια αυτό το καλοκαίρι είναι να προστατευτείς από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Από θρεπτικά έλαια μέχρι κρέμες κατά του φριζαρίσματος, οι επιλογές είναι άφθονες – υπάρχουν ακόμη και ξηρά σαμπουάν με αντηλιακή προστασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.