ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Έλληνας βγάζει στο σφυρί αντικείμενα του Αδόλφου Χίτλερ (φωτο)

Έλληνας βγάζει στο σφυρί αντικείμενα του Αδόλφου Χίτλερ (φωτο)

Ο 60χρονος Βασίλης Παναγόπουλος με καταγωγή από την Ελλάδα είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του οίκου δημοπρασιών Αlexander Historical Auctions στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, ο συγκεκριμένος οίκος δημοπρασιών έχει προκαλέσει πολλές και ποικίλες αντιδράσεις καθώς σε αυτόν τα τελευταία οκτώ χρόνια δημοπρατούνται αντικείμενα της ναζιστικής περιόδου.

Ανάμεσα σε αυτά είναι το προσωπικό τηλέφωνο και το δαχτυλίδι του Χίτλερ τα οποία δημοπρατήθηκαν έναντι του ποσού των 243.000 δολαρίων και 65.000 δολαρίων αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ζήτηση για τέτοιου είδους αντικείμενα είναι μεγάλη τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Παναγόπουλος µιλώντας στη The Washington Post υποστήριξε ότι οι πελάτες του είναι στο σύνολό τους άνθρωποι που τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ιστορία, και όχι ακροδεξιοί ή ρατσιστές και ανέφερε ότι μεταξύ των αγοραστών των αντικειμένων που δημοπρατούνται είναι και αρκετοί Εβραίοι.

«Η σύζυγός µου είναι εβραϊκής καταγωγή και ο πατέρας της είναι Εβραίος. Η πόλη όπου γεννήθηκε ο πατέρας µου στην Ελλάδα είχε καταστραφεί από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.