300 δραχμές το εισιτήριο: Το ελληνικό Γούντστοκ με τους 50.000 θεατές που έμεινε στην ιστορία

300 δραχμές το εισιτήριο: Το ελληνικό Γούντστοκ με τους 50.000 θεατές που έμεινε στην ιστορία

Το Πάρτι στη Βουλιαγμένη ως γεγονός ξεπέρασε ακόμη και τις προσδοκίες του ίδιου του δημιουργού, που συνέλαβε την ιδέα, δούλεψε μέρα-νύχτα για έναν ολόκληρο χρόνο και στο τέλος προσπαθούσε μέχρι κι αυτός να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ.

Ήταν 25 Ιουλίου 1983 μια Δευτέρα με πανσέληνο και ο τρόπος που αντιλαμβανόταν ο κόσμος την έννοια της συναυλίας θα άλλαζε για πάντα.

O Λουκιανός Κηλαηδόνης οραματίστηκε μια λαϊκή βραδιά με κλίμα παρεΐστικο και ατελείωτο κέφι κάτω από το φως του φεγγαριού. Από τις αρχές του 1983 άρχισε να υλοποιεί την ιδέα του, κλείνοντας την πλαζ του ΕΟΤ στη Βουλιαγμένη, η οποία έπρεπε να μεταμορφωθεί σε συναυλιακό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.