ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Όταν η Αθήνα γέμισε φέρετρα – 1.300 νεκροί από τον καύσωνα (βίντεο)

Όταν η Αθήνα γέμισε φέρετρα – 1.300 νεκροί από τον καύσωνα (βίντεο)

Στις 20 Ιουλίου του 1987 ξεκίνησε το πιο θανατηφόρο κύμα καύσωνα στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία, που άφησε πίσω του εκατοντάδες νεκρούς.

Ο καύσωνας είχε πρωτοφανή διάρκεια, αφού έκαιγε σχεδόν ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα επί 7 με 8 ημέρες με τις θερμοκρασίες των πόλεων να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς ,ενώ μαζί με τα μεγάλα ποσοστά υγρασίας και τη συνεχή άπνοια δημιούργησε έναν φονικό συνδυασμό.

Το 1987 η Αθήνα… έλιωσε!

Ακόμη και οι ράγες των τρένων στράβωσαν!

Τα πτώματα στοιβάζονταν σε ψυγεία.

Εφημερίδες της εποχής έγραφαν στα πρωτοσέλιδά τους ότι η θερμοκρασία ακόμα και την νύχτα δεν έπεφτε κάτω από τους 30 βαθμούς και η Ελλάδα που το 1987 βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν πρωτοφανή εφιάλτη, αφού οι τσιμεντένιες πολυκατοικίες μετατράπηκαν σε φούρνους. Αποτέλεσμα ήταν εκατοντάδες ηλικιωμένοι να χάσουν τη ζωή τους.

Το φονικό αυτό κύμα καύσωνα άφησε πίσω του επισήμως 1.300 νεκρούς. Βέβαια, ανεπίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για 1500 θύματα, με τον βαρύτερο φόρο να τον πληρώνει η Αττική με περίπου 1115 νεκρούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.