ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Απαντήσεις στο «μυστήριο» της κατασκευής των πυραμίδων του Μεξικό δίνουν ειδικοί

Απαντήσεις στο «μυστήριο» της κατασκευής των πυραμίδων του Μεξικό δίνουν ειδικοί

Απαντήσεις στο «μυστήριο» των πυραμίδων του Μεξικό, δίνουν ειδικοί, οι οποίοι έχουν φτάσει σε συμπεράσματα για την νοοτροπία των φυλών που ζούσαν εκεί.

Την πεποίθηση πως οι πυραμίδες που κατασκευάστηκαν από αυτόχθονες φυλές της Αμερικής, μεταξύ των οποίων οι Μάγια και οι Αζτέκοι, έχουν επίτηδες την μορφή φυσικών τοπίων όπως λόφων και βουνών, εκφράζουν ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας στο Μεξικό (INAH).

Σύμφωνα με τον Πέδρο Σάντσεθ Νάβα, τον επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης που αφιερώνεται στις μεσοαμερικανικές πυραμίδες, ένας από τους πιθανότερους λόγους που τα μνημεία έχουν αυτό το γεωμετρικό σχήμα είναι επειδή βρίσκονται στη φύση.

«Εντοπίζονται στο ίδιο περιβάλλον μαζί με βουνά και ηφαίστεια» εξήγησε αρχικά ο ειδικός, διευκρινίζοντας πως οι πυραμίδες ήταν ιερά αντίγραφα των βουνών, ενώ η συγκεκριμένη τους μορφή αποτύπωνε τις σκιαγραφήσεις των όγκων των ηφαιστείων.

(σ.σ.: Η Μεσοαμερική είναι η πολιτισμική περιοχή της Αμερικής που περιλαμβάνει το νότιο ήμισυ του Μεξικού, τα εδάφη της Γουατεμάλας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Μπελίζε καθώς και τις δυτικές περιοχές της Ονδούρας, της Νικαράγουας και της Κόστα Ρίκα).

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι ιθαγενείς επιδίωξαν όχι μόνο να αναδημιουργήσουν τέτοια φυσικά αντικείμενα, αλλά και να βάλουν σε αυτά και κάποια ιερά νοήματα, ενώ επίσης γι’ αυτό τον λόγο οι πυραμίδες ήταν τα κέντρα των αρχαίων πόλεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη, οι αρχαιολόγοι επισημαίνουν πως το πυραμιδικό σχήμα διευκόλυνε επίσης το έργο της ανέγερσης μια υψηλής μνημειακής δομής, η οποία ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τους αρχαίους ανθρώπους, αφού συχνά έκαναν ιεροτελεστίες στον χώρο της και εκεί επιστεγαζόταν ο ναός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.