ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτά είναι τα πέντε γλυκά που έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και δεν τα γνωρίζουμε

Αυτά είναι τα πέντε γλυκά που έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και δεν τα γνωρίζουμε

Υπάρχουν διάφορες πληροφορίες για τη διατροφή των Αρχαίων Ελλήνων, από καλλιτεχνικές απεικονίσεις σε αγγεία ή ψηφιδωτά, αλλά και από γραπτές μαρτυρίες.

Οι διατροφικές συνήθειες των Αρχαίων Ελλήνων χαρακτηρίζονται από τη λιτότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είχαν εντάξει στη διατροφή τους τα γλυκά. Υπάρχουν, μάλιστα, πέντε τα ονόματα των οποίων είναι άγνωστα στη σύγχρονη εποχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για τα εξής:
Ποπτοπλακούς
: Γλύκισμα με φύλλα ζύμης, αμύγδαλα, καρύδια και μέλι που θεωρείται πρόγονος του σημερινού μπακλαβά.
Σησαμούς: Παστέλι από σουσάμι.
Μουστόπιτα: Πρόκειται για τη σημερινή μουσταλευριά.
Τήγανα: Λουκουμάδες.
Πλακούντες: Πίτες με ζυμάρι, τυρί, μέλι, σουσάμι και καρυκεύματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.