ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

ΣτΕ: Επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της Εθνικής Σχολής Δικαστών Λειτουργών

ΣτΕ: Επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της Εθνικής Σχολής Δικαστών Λειτουργών

Η Διοικητική Ολομέλεια του συμβουλίου της Επικρατείας είπε «ναι» στα υποχρεωτικά σεμινάρια για του δικαστές, αλλά «όχι» στη βαθμολόγηση τους.

Ειδικότερα, επιφυλάξεις εξέφρασε η Διοικητική Ολομέλεια του Συμβουλίου για διατάξεις του νομοσχεδίου υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο αναμορφώνεται η Εθνική Σχολή Δικαστών Λειτουργών και αλλάζουν τα δεδομένα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των δικαστικών λειτουργών, καθώς καθορίζονται με νέες ρυθμίσεις το πλαίσιο λειτουργίας της Σχολής.

Πρόσφατα την αντίθεσή της είχε εκφράσει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στο επίμαχο νομοσχέδιο, μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Διοικητική Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου γνωμοδότησε ότι η υποχρέωση των εν ενεργεία δικαστικών να παρακολουθούν κάθε χρόνο σεμινάρια για δύο ημέρες και να βαθμολογούνται μετά την παρακολούθηση τους, που προβλέπει το επίμαχο νομοσχέδιο, πρέπει να είναι υποχρεωτική, αλλά οι δικαστές δεν πρέπει να εξετάζονται στη συνέχεια για το τί κατάλαβαν από την παρακολούθηση τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.