Εκατοντάδες Εβρίτες έξω από το ΚΥΤ Φυλακίου – Φώναξαν «Ελλάς Ελλάς ή Ταν ή επί Τας» – Έσπασαν το μπλόκο των ΜΑΤ (βίντεο)

«Όχι δομές στον Έβρο»

Εκατοντάδες Εβρίτες έξω από το ΚΥΤ Φυλακίου – Φώναξαν «Ελλάς Ελλάς ή Ταν ή επί Τας» – Έσπασαν το μπλόκο των ΜΑΤ (βίντεο)

Περίπου 1.000 κάτοικοι του Έβρου πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής διαμαρτυρία κατά της δημιουργίας υπερδομής παράνομων μεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Πλήθος Εβριτών έχει συγκεντρωθεί το πρωί της Κυριακής στο χωριό Φυλάκιο Έβρου για να διαμαρτυρηθεί για την έναρξη των εργασιών στο ΚΥΤ Φυλακίου. Με συνθήματα «ΟΧΙ ΔΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ», «Ελλάς Ελλάς ή Ταν ή επί Τας» πραγματοποιούν για μια ακόμη φορά μια δυναμική συγκέντρωση με σκοπό το “μήνυμα” να φτάσει στους αρμόδιους υπουργούς.

Τα «όργανα» άρχισαν από την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου όταν άρχισαν να εφαρμόζονται και τα σχέδια της κυβέρνησης που αφορούσαν το ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο και συγκεκριμένα όταν τα σκαπτικά μηχανήματα μπήκαν στο χωράφι όπου θα πραγματοποιηθεί η επέκταση της νέας δομής.

Μάλιστα τότε υπήρξε ένταση, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη, ενώ την ίδια ώρα το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο με υπεργολάβο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να ρίχνει γροθιά στον πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ, Βάκη Τσιομπανίδη.

Σήμερα από τις 10 το πρωί κάτοικοι και μη συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού Φυλάκιο και από εκεί περπατώντας έφτασαν στα έργα κατασκευής της νέας δομής.

Αρχικά οι συγκεντρωθέντες στην πλατεία του Φυλακίου, φώναξαν συνθήματα, αποθέωσαν τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη που τους μίλησε και όσους απηύθυναν χαιρετισμό. Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελληνισμού Ιωάννη Αμπατζόγλου, που είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό και τις αντιδράσεις κατά της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών, ο οποίος ήρθε από την Δράμα στο Φυλάκιο. Ακολούθησε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου Στάθης Ασπιώτης που ήρθε από την Αλεξανδρούπολη, ο δικηγόρος και Πρόεδρος του «Αινήσιο Δέλτα» Πάρης Παπαδάκης, ο δικηγόρος Ηλίας Ηλιακόπουλος, ο Πρόεδρος του κόμματος ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσομπανίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας Κώστας Ασμανίδης και ο Βασίλης Πεντιφράγκας εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα ΕΑΚΥΤ.

Παρόντες στην συγκέντρωση οι Χειμερινοί Κολυμβητές Ορεστιάδας με επικεφαλής τον Δημήτρη Παναγιωτούδη, τα παιδιά που συγκίνησαν όλη την Ελλάδα πηγαίνοντας στο ακριτικό Καστελόριζο τα Θεοφάνεια, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ Κώστας Βενετίδης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιώ Μυλωνά, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και περίπου 1.000 άτομα

Στη συνέχεια όλοι μαζί έκαναν πορεία στον χώρο του ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ όπου δίπλα είχαν ξεκινήσει από την Πέμπτη οι εργασίες. Στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στον χώρο όπου δημιουργείται η νέα δομή, είχε τοποθετηθεί κλούβα των ΜΑΤ και υπήρχαν παρατεταγμένοι αστυνομικοί μιας διμοιρίας των ΜΑΤ για να εμποδίσουν τον κόσμο. Όμως άνθρωποι κάθε ηλικίας τους… πήραν παραμάζωμα, επικράτησε ένταση και αψιμαχίες, ο κόσμος με την αποφασιστικότητα και την ορμή του έσπασε τον κλοιό και έφτασε στην είσοδο της δομής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Δείτε βίντεο

https://www.youtube.com/watch?time_continue=101&v=tsgiaK43xcw&feature=emb_title&ab_channel=Evros-news.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.