ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι βόμβες του Β’ ΠΠ σκοτώνουν ακόμη

Οι βόμβες του Β’ ΠΠ σκοτώνουν ακόμη

Τρεις Γερμανοί πυροτεχνουργοί έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Τρίτη στην προσπάθεια εξουδετέρωσης βόμβας του Β’ ΠΠ που εντοπίστηκε στην πόλη Goettingen.

Τρεις Γερμανοί πυροτεχνουργοί έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Τρίτη στην προσπάθεια εξουδετέρωσης βόμβας του Β’ ΠΠ που εντοπίστηκε στην πόλη Goettingen.

Η ομάδα των πυροτεχνουργών ασχολούνταν με βόμβα Αμερικανικής προέλευσης βάρους 1000 λιβρών που εντοπίστηκε από κατασκευαστικό συνεργείο σε βάθος 8 μέτρων κατά τη διάρκεια εργασιών ανέγερσης αθλητικών εγκαταστάσεων σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Η έκρηξη συνέβη καθώς η ομάδα προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση στον πυροκροτητή της βόμβας και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολύ σοβαρά τρία επιπλέον άτομα της ομάδας αλλά και πολλά κτήρια να υποστούν σημαντικές ζημιές.

Ο πυροκροτητής της βόμβας είναι χημικής ενέργειας. Αποτελείται από φυαλίδιο που περιέχει ασετόν. Το φυαλίδιο σπάει κατά την πρόσκρουση, απειλευθερώνοντας το ασετόν. Αυτό με τη σειρά του λειώνει έναν δίσκο από κυταρρίνη, ο οποίος συγκρατεί την περόνη με αποτέλεσμα την πυροδότηση του εκρηκτικού γεμίσματος απο ΤΝΤ.

To Goettingen είχε βομβαρδιστεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ από Βρετανικά και Αμερικανικά αεροσκάφη. Σε όλη την επικράτεια της Γερμανίας εντοπίζονται κάθε χρόνο 2000 τόνοι βομβών με καταγωγή τους Συμμαχικούς βομβαρδισμούς. Μάλιστα, τους τελευταίους δύο μήνες μόνο στο Βερολίνο εντοπίστηκαν τέσσερεις βόμβες.

Η μεγάλη ηλικία τους καθιστά τους πυροκροτητές εξαιρετικά ασταθείς με αποτέλεσμα να είναι πιθανή η πυροδότηση τους χωρίς να απαιτηθεί σημαντική διαταραχή τους. Είναι χαρακτηριστική δήλωση απόστρατου αξιωματικού που επεσήμανε πως κατά τη μεταφορά πυροκροτητή ανάλογης βόμβας που είχε αφοπλιστεί,αυτός απελευθέρωσε το ασετόν απλά και μόνο λόγω των κραδασμών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.