ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έληξε η κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ (βίντεο) (upd)

Στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έληξε η κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ (βίντεο) (upd)

Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών σήμερα το πρωί λίγα λεπτά πριν τις 11.30 προκλήθηκε ένταση με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα που πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους.

Οι διαδηλωτές, η απεργία των οποίων έχει γεμίσει την Αθήνα και μεγάλες πόλεις σκουπίδια, προσπάθησαν να πετάξουν σκουπίδια στην είσοδο του υπουργείου, ενώ έριξαν και την καγκελόπορτα.

Οι απεργοί απειλούν να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, αφήνοντας αμάζευτα τα σκουπίδια για τέταρτη ημέρα, απαιτώντας να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημά τους.

Αν δεν βρούμε το δίκιο μας στον Σκουρλέτη, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, λένε ενώ επίκειται συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος υποσχέθηκε προκήρυξη για να μονιμοποιηθούν, όμως αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα, που τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά και κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

«Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία δεν μας χαρίστηκε από κανένα… Κατακτήθηκε με αγώνες», τονίζουν οι εργαζόμενοι που τις τελευταίες τέσσερις ημέρες πραγματοποιούν καταλήψεις στα αμαξοστάσια όλης της χώρας με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα απορριματοφόρα να βγουν στους δρόμους ώστε να μαζέψουν τα σκουπίδια. Οι συμβασιούχοι, που διαμαρτύρονται για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεών τους, δείχνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν και προχωρούν σταδιακά σε καταλήψεις και σε άλλα αμαξοστάσια.

Σε σχετική ανακοίνωση τους για τη σημερινή 24ωρη απεργία τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «η μαζική δυναμική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από όλη τη χώρα αποτελεί βαρόμετρο για τις εξελίξεις στο κρίσιμο θέμα που αφορά στις θέσεις εργασίας 10.000 “Παρατασιούχων-Συμβασιούχων” και στο μέλλον των ιδίων και των οικογενειών τους».

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση απαιτούν από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της με σχετική νομοθετική ρύθμιση και με πορεία μεταβαίνουν στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να συναντήσουν τον υπουργό.

Έπειτα από την άκαρπη συνάντηση που είχαν στη Βουλή, οι συμβασιούχοι των δήμων συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συγκέντρωση έληξε λίγο πριν τις 14:00, με τη Βασιλίσσης Σοφίας να δίνεται στην κυκλοφορία. Το ενδιαφέρον μεταφέρεται πλέον στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, εκεί όπου αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, με καταλήψεις των δημοτικών αμαξοστασίων, αλλά και των ΧΥΤΑ όλης της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.