ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Σύλληψη άνδρα που δήλωνε θύμα του Πύργου Γκρένφελ για να πάρει τα επιδόματα που έδωσε η κυβέρνηση

Σύλληψη άνδρα που δήλωνε θύμα του Πύργου Γκρένφελ για να πάρει τα επιδόματα που έδωσε η κυβέρνηση

Ισχυριζόταν πως έχασε τη σύζυγο και το παιδί του στην καταστροφική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου, ένας 52χρονοσ άνδρας με αποτέλεσμα η Αστυνομία του Λονδίνου να προχωρήσει στη σύλληψη του καθώς έλεγε ψέμματα.

Στόχος του συλληφθέντα ήταν να λάβει επιδόματα και δωρεάν στέγαση, προσποιούμενος ότι ήταν θύμα της τραγωδίας και είχε χάσει όλη την περιουσία του.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν αντιφάσεις και ασάφειες στις δηλώσεις του και εν τέλει ανακάλυψαν πως στην πραγματικότητα ο άνδρας δεν κατοικούσε στον Πύργο Γκρένφελ, αλλά στην περιοχή του Μπρόμλεϊ, και ήταν άγαμος και άτεκνος.

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της πυρκαγιάς στην 24ώροφη πολυκατοικία. Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος, ενώ η Αστυνομία έχει προειδοποιήσει ότι ο τελικός απολογισμός ίσως δεν οριστικοποιηθεί έως το τέλος του έτους.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ψυγειοκαταψύκτη και ερευνάται εάν προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Στην εξάπλωση της πυρκαγιάς συνέβαλε η καλής ποιότητας μόνωση και επένδυση των εξωτερικών τοίχων του κτηρίου.

Η Αστυνομία ξεκαθάρισε πως ο συλληφθείς θα διωχθεί για απάτη, κι όχι για υποθέσεις υπενοικίασης ή παράνομης παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, προσπαθεί να ενθαρρύνει επιζώντες της τραγωδίας να επικοινωνήσουν με τις Αρχές για να δώσουν πληροφορίες για την πυρκαγιά, ακόμα κι αν είναι παράτυποι μετανάστες ή κατοικούσαν με παράνομη σύμβαση στο Γκρένφελ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.