ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

«Πύρινη κόλαση» στην Ιεράπετρα – Εκτός ελέγχου βρίσκεται η πυρκαγιά (φωτό, βίντεο) (upd2)

«Πύρινη κόλαση» στην Ιεράπετρα – Εκτός ελέγχου βρίσκεται η πυρκαγιά (φωτό, βίντεο) (upd2)

Ο οικισμός «Ανατολή» κινδύνευσε τη νύχτα, σύμφωνα με πληροφορίες. Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου τρία χιλιόμετρα βόρεια από τον επαρχιακό Ιεράπετρας-Σητείας, πάνω από τη θέση Αζάλι, μεταξύ των κοινοτήτων Πεύκων και Λιθινών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ανατολή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για την πυρκαγιά που ξέσπασε νοτιοδυτικά του χωριού πριν τις 2 τη νύχτα.

Την κατάσβεση συντονίζει ο διοικητής της Περιφερειακής Π.Υ Κρήτης κ. Μαραγκάκης, ενώ και για τις δύο πυρκαγιές έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις από όλη την Κρήτη.

Ο κ. Μαραγκάκης, σε δηλώσεις του ανέφερε πως τη νύχτα υπήρξε κίνδυνος για το χωριό Ανατολή, όμως το πρωί τα πράγματα είναι καλύτερα ενώ στην περιοχή επιχειρεί ελικόπτερο και οι άνεμοι έχουν πέσει σε σχέση με τη νύχτα που ήταν πολύ ισχυροί.

Τα μέτωπα στην πυρκαγιά της Ανατολής είναι αρκετά σε διαφορετικά σημεία. Οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στο Στόμιο και τις Αμμουδάρες, ενώ με νεότερη ενημέρωση στις 08:30 το πρωί φαίνεται πως υπάρχει μια αναζωπύρωση κοντά στο χωριό.

Στο σημείο επιχειρούν 16 οχήματα της πυροσβεστικής με 35 άνδρες, 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα όχημα ΟΤΑ, ενώ από αέρος συνδράμει με ρίψεις νερού πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Το άλλο μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται μεταξύ Πεύκου και Μακρύ Γιαλού και οι πυροσβέστες δίνουν δύσκολη μάχη με τις φλόγες εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Στις προσπάθειες κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 13 οχήματα, 32 άνδρες, 5 άτομα πεζοπόρου τμήματος και 15 εθελοντές.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας βρίσκεται στο σημείο καί όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι, η εικόνα λίγο πριν τις 9 το πρωί είναι αρκετά καλύτερη σε σχέση με τη νύχτα, οι άνεμοι έχουν πέσει και η βοήθεια του ελικοπτέρου ήταν καθοριστική.

Στο σημείο βρίσκονται 28 πυροσβεστικά οχήματα, πολλοί εθελοντές και διασώστες, ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Για σήμερα, Σάββατο, το επίπεδο επικινδυνότητα πυρκαγιάς παραμένει «πολύ υψηλό», ενώ προβλέπονται ισχυροί άνεμοι στην Ιεράπετρα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ekriti, flashnews, radiolasithi

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.