ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρήτη: Τα απορρίμματα ξενοδοχείων θα γίνονται ζωοτροφές

Κρήτη: Τα απορρίμματα ξενοδοχείων θα γίνονται ζωοτροφές

Στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE Food for Feed ενεργοποιήθηκε συνεργασία μεταξύ του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμάτων Κρήτης με κρητικά ξενοδοχεία…

Η χρήση απορριμμάτων ξενοδοχείων για ζωοοτροφές γίνεται γεγονός και στην Ελλάδα.

Για την ακρίβεια ενεργοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE Food for Feed συνεργασία μεταξύ του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμάτων Κρήτης με κρητικά ξενοδοχεία.

Σκοπός του έργου είναι η αξιοποίηση μιας καινοτόμου διεργασίας που θα επιτρέπει την ασφαλή μετατροπή του προ-διαλεγμένου οργανικού κλάσματος των αστικών στερεών απορριμμάτων κυρίως από ξενοδοχεία σε ζωοτροφή.

Ο ΕΣΔΑΚ έχει έρθει ήδη σε επαφή με αρκετά ξενοδοχεία και ήδη έχει κλείσει τις πρώτες συνεργασίες.

Οι όροι της συνεργασίας με τα ξενοδοχεία ώστε η συλλογή του προδιαλεγμένου οργανικού κλάσματος να γίνει με το βέλτιστο δυνατό τρόπο περιγράφονται σε σχετικό συμφωνητικό.

Από την πλευρά των ξενοδοχείων πρέπει να γίνεται:

α) Ο διαχωρισμός των υπολειμμάτων τροφίμων στους χώρους που σχετίζονται με την παρασκευή και κατανάλωση τροφίμων εντός των ξενοδοχείων με στόχο την αποφυγή επιμόλυνσης με ξένα υλικά.

β) Η αποφυγή μίξης των υπολειμμάτων τροφίμων με γυάλινα ή πορσελάνινα σκεύη και θραύσματα αυτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

γ) Η απομάκρυνση τους από τους χώρους του ξενοδοχείου με επιμέλεια, ευθύνη, δαπάνη, μέσα και συνεργάτες του ΕΣΔΑΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.