ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Βίντεο: Ο Ιούδας νούμερο 1 σε λίστα με τους μεγαλύτερους κατασκόπους

Βίντεο: Ο Ιούδας νούμερο 1 σε λίστα με τους μεγαλύτερους κατασκόπους

Σύμφωνα με την περιγραφή στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού με αντίτιμο «τριάντα αργύρια» υποδεικνύοντας τον με ένα φιλί στους στρατιώτες του αρχιερέα Καϊάφα, ο οποίος έπειτα παρέδωσε τον Ιησού στους στρατιώτες του Πόντιου Πιλάτου. Τα νομίσματα αυτά πιθανότατα ήταν τυριανά σεκέλ. Οι περισσότεροι Χριστιανοί σήμερα θεωρούν τον Ιούδα προδότη. Η λέξη «Ιούδας» είναι σε πολλές γλώσσες συνώνυμη του προδότη.

Αξιοσημείωτο, άλλωστε, το γεγονός ότι ο Ιούδας έχει προστεθεί σε λίστα με τους δέκα πιο γνωστούς κατασκόπους/προδότες παγκοσμίως. Το παρακάτω βίντεο με ντοκουμέντα δείχνει, σε παγκόσμιο επίπεδο, τους πιο σημαντικούς προδότες/κατασκόπους.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=AJxU4x7Uu_4

Η λίστα των μεγαλύτερων προδοτών:

10. Μάρκος Ιούνιος Βρούτος – Στενος συνεργάτης του Καίσαρα που αργότερα τον μαχαίρωσε πισώπλατα.

9. Άλντριχ Άμις – Για 2 δις αποκάλυψε όλους τους Αμερικανους κατασκόπους που βρίσκονταν στην Σοβιετική Ένωση.

8. Ρόμπερτ Φόρντ – Ο Φόρντ δολοφόνησε τον φίλο και συνεργάτη του Τζεσυ Τζέιμς με μια σφαίρα στο κεφάλι για την αμοιβή των $10,000 δολαρίων.

7. Γκάι Φόκς – Καθολικός που προσπάθησε να σκοτώσει τον Βρετανό Βασιλιά Τζέιμς Ι ανατινάζοντας το Βρετανικό κοινοβούλιο. Απέτυχε και εκτελέστηκε.

6. Γουάνγκ Τζινγκγουέι – Κινέζος πολιτικός που βοηθούσε τους Ιάπωνες κατα την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμιου Πολέμου.

5. Ρόμπερτ Χάνσεν – Πράκτορας της FBI που πούλησε 6,000 πολύτιμες σελίδες μυστικών εγγράφων στην Ρωσια απο το 1979 – 2001 για $1.4 εκατομμύρια.

4. Οι Ρόζενμπεργκς – Πούλησαν στην Ρωσία τα πυρηνικά μυστικά των ΗΠΑ και ήταν οι πρώτοι πολίτες που εκτελέστηκαν για κατασκοπεία.

3. Μπένεντικτ Άρνολντ – Προδότης στην Αμερικανική Επανάσταση. Προσπάθησε να πουλήσει το Ουέστ Πόιντ στους Βρετανούς για 20,000 λιρες.

2. Βίντκουν Κουίσλινγκ – Νορβηγός που βοήθησε τους Ναζί. Εστειλε 1000 εβραίους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

1. Ιούδας Ισκαριώτης – Ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού για 30 αργύρια.

Πηγή: ΔΟΓΜΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.