ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Λονδίνο: Πάνω από 200 άνθρωποι έχουν υποστεί μετατραυματικό στρες από την πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ

Λονδίνο: Πάνω από 200 άνθρωποι έχουν υποστεί μετατραυματικό στρες από την πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ

Εκατοντάδες πολίτες επέζησαν από την φονική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου τον Ιούνιο οι οποίοι όμως αναγκάστηκαν να αναζητήσουν θεραπεία για μετατραυματικό στρες ενώ αρκετοί έμειναν άστεγοι μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα το τοπικό συμβούλιο του Κένσιγκτον και του Τσέλσι, 220 άνθρωποι που βίωσαν τον εφιάλτη της πυρκαγιάς αναζήτησαν θεραπεία για μετατραυματικό στρες σε μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS).

Το τοπικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι διέθεσε το ποσόν των 2.5 εκατ. λιρών ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο υποστήριξης με ομάδες ειδικών που θα επισκέπτονται οικογένειες και κατοίκους στην περιοχή και τα ξενοδοχεία όπου διαμένουν ακόμα αρκετοί από αυτούς που έχασαν τα σπίτια τους.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι συνολικά 439 άνθρωποι, που έζησαν την πύρινη λαίλαπα, χρειάζονται ειδική ψυχολογική θεραπεία. Η τοπική σύμβουλος Κιμ Τέιλορ Σμιθ χαρακτήρισε την τραγωδία στον Πύργο Γκρένφελ «ανθρωπιστική κρίση με μοναδική κλίμακα».

«Υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένης της προληπτικής εργασίας μέσα στην κοινότητα και τα σχολεία, μια 24ωρη γραμμή βοήθειας του NHS και υπηρεσίες συναισθηματικής υποστήριξης που παρέχονται από τοπικές κοινοτικές ομάδες μαζί με τους Σαμαρείτες», ανέφερε η ίδια στο 5 News.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Αυτοδιοίκησης και Κοινοτήτων, Σατζίντ Τζαβίντ, δήλωσε ότι δεν θέλει να δει κανέναν να ζει σε καταλύματα έκτακτης ανάγκης περισσότερο από όσο χρειάζεται ενώ παράλληλα, ανέφερε ότι οι οικογένειες δεν θα πρέπει να πιεστούν για να μετακομίσουν ή να λάβουν γρήγορες αποφάσεις, απλά και μόνο για να έχει ο ίδιος στην διάθεσή του «καλύτερους αριθμούς» να παρουσιάσει στο κοινοβούλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.