ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Νάξος: Σύλληψη 58χρονου για παράνομη κατοχή αρχαίων

Νάξος: Σύλληψη 58χρονου για παράνομη κατοχή αρχαίων

Ένας 58χρονος αλιέας, έβγαζε από τη θάλασσα, διάφορα αρχαία αγγεία και αμφορείς και τα διακοσμούσε στα δυο του σπίτια που διατηρεί στη Νάξο.

Στο ένα από τα δυο σπίτια, έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα άνδρες της Ασφάλειας του Λιμενικού της Νάξου μαζί με συναδέλφους τους από την Ελευσίνα, που είχαν και τις πληροφορίες για την ύπαρξη των αρχαιοτήτων. Ο 59χρονος, που δεν έχει προκύψει να έχει διασυνδέσεις με κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας, αποκάλυψε μόνος του ότι είχε αρχαιότητες και στο δεύτερο σπίτι, όπου τους οδήγησε ο ίδιος!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά, στα δυο σπίτια κατασχέθηκαν 12 εμπορικοί αμφορείς και δύο επιτραπέζια αγγεία που, σύμφωνα με την εκτίμηση τοπικού αρχαιολόγου, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις και παραδόθηκαν για φύλαξη στο Βυζαντινό Μουσείο «Πύργου Γλέζου» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Ο 58χρονος ψαράς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου που του άσκησε δίωξη για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και παράνομη κατοχή αρχαίων κινητών μνημείων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.