ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Τουρκίας

Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια που ήγειρε η Κυπριακή Δημοκρατία για την έναρξη των ανά κεφάλαιο ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με τη Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από την επίτευξη συμβιβασμού μεταξύ των Κυπρίων και των υπολοίπων Ευρωπαίων εταίρων.

Κατά συνέπεια, δόθηκε το «πράσινο φως» για την έναρξη της διαπραγμάτευσης του πρώτου «κεφαλαίου» των διαπραγματεύσεων με τίτλο «Επιστήμη και Έρευνα». Από το όνομα και μόνο του κεφαλαίου, καθίσταται προφανές ότι πρόκειται για ένα από τα «εύκολα» (το ευκολότερο σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές) όπου δεν αναμένεται να προκύψουν προβλήματα. Ωστόσο, η διαπραγμάτευση για το σύνολο των 35 κεφαλαίων αναμένεται να διαρκέσει περί τα 10 έτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συμβιβασμός που επετεύχθη συμπυκνώνεται στη φράση ότι η ΕΕ υπενθυμίζει στην Τουρκία πως πιθανή «αποτυχία να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της θα επηρεάσει την συνολική πρόοδο των διαπραγματεύσεων». Οι Κύπριοι δηλαδή αποδέχτηκαν να μην υπάρξει πιο συγκεκριμένη αναφορά στην τουρκική υποχρέωση -έστω έμμεσης- αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι το τέλος του έτους και να ανοίξουν τα τουρκικά λιμάνια για τα κυπριακά πλοία. Η κυπριακή επιμονή, ωστόσο, φαίνεται να αφυπνίζει τους Ευρωπαίους που αρχίζουν σταδιακά να αντιλαμβάνονται ότι η τουρκική ενταξιακή διαδικασία θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να μπλοκαριστεί όσο η Τουρκία δε συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις της…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.