ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πού οδεύει η κοινωνία; Ο άνδρας στην Ομόνοια απειλεί να αυτοκτονήσει και από κάτω τον τραβούν με τα κινητά (φωτό)

Πού οδεύει η κοινωνία; Ο άνδρας στην Ομόνοια απειλεί να αυτοκτονήσει και από κάτω τον τραβούν με τα κινητά (φωτό)

Οι σύγχρονες δυτικές κοινωνίες τείνουν να μετατραπούν σε κοινωνίες «τηλεθεατών». Δηλαδή κοινωνίες στις οποίες οι άνθρωποι είναι τόσο αποχαυνωμένοι που όταν συμβαίνει κάτι, δεν αντιδρούν αλλά το τραβούν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Άλλο ένα τέτοιο θλιβερό φαινόμενο είχαμε στην Ομόνοια.Την ώρα που ένας συμπολίτης μας ήταν έτοιμος να αυτοκτονήσει το πλήθος αντί να προσπαθήσει να βοηθήσει, είχε μαζευτεί από κάτω και τον τράβαγε με το κινητό.

Μάλιστα κάποιοι από τους «θεατές» χαμογελούσαν σαν να έβλεπαν κάτι αστείο.

Τελικά το θρίλερ είχε αίσιο τέλος, με τον άνδρα που είχε ανέβει στο γλυπτό «Πεντάκυκλος» του καλλιτέχνη Γιώργου Ζογγολόπουλου στην Ομόνοια να κατεβαίνει μετά από μιάμιση ώρα.

Οι άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής κατάφεραν να τον πιάσουν, να τον δέσουν με ειδικό σχοινί και γάντζο και αφού τον έβαλαν στο κουβούκλιο του γερανού, τον οδήγησαν να ασφάλεια στο έδαφος.

Γιατί ανέβηκε στο γλυπτό -Η απίστευτη ταλαιπωρία στο Α.Τ. Ομόνοιας

Πίσω από την κίνηση απελπισίας του μεσήλικα, κρύβεται μια προσωπική περιπέτειά του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας αυτός, είχε μεταβεί το βράδυ της Πέμπτης, στο Α.Τ. Ομόνοιας, προκειμένου να δηλώσει την κλοπή του πορτοφολιού του, μέσα στο οποίο είχε ταυτότητα, πιστωτικές κάρτες και χρήσιμα έγγραφα.

«…Δύο ημέρες τώρα πηγαινοέρχομαι στο τμήμα της Ομόνοιας για να τους πω ότι μου έκλεψαν το πορτοφόλι με όλα μου τα χαρτιά. Κανένας, όμως, δεν μου έδινε σημασία. Αγανάκτησα με την αδιαφορία και ανέβηκα εδώ πάνω μήπως και μου δώσει κάποιος λίγη σημασία». Αυτό επαναλάμβανε συνεχώς ο άνδρας, ο οποίος από νωρίς το μεσημέρι είχε ανέβει σε γλυπτό στην Ομόνοια και απειλούσε να αυτοκτονήσει, στον αστυνομικό που είχε δεθεί με τον ειδικό ιμάντα μαζί του.

Όπως επανέλαβε πολλές φορές ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι τοξικομανής, χτες το πρωί του έκλεψαν το πορτοφόλι, που είχε μέσα όλα του τα χαρτιά.

Υποστηρίζει ότι πήγε στο τμήμα της Ομόνοιας για να το καταγγείλει και λόγω φόρτου εργασίας εκείνοι του ζήτησαν να πάει πάλι σήμερα το πρωί.

Και σήμερα το πρωί, όμως, όταν πήγε στο τμήμα, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, οι υπεύθυνοι δεν ασχολήθηκαν μαζί του, λέγοντας ότι έχουν δουλειά, καθώς είχαν φτάσει στο τμήμα αρκετές προσαγωγές.

Ο άνδρας άρχισε να διαμαρτύρεται, χωρίς, όμως, κανένα αποτέλεσμα. Όπως είπε, δεν άντεξε να μην του δίνουν καμία σημασία και ανέβηκε στο γλυπτό για να διαμαρτυρηθεί και επιτέλους κάποιος να ασχοληθεί μαζί του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο σημείο δεν πήγαν διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. και τελικά τον έπεισε να κατέβει με ασφάλεια ο αστυνομικός διευθυντής Ηλίας Αλεβιζόπουλος, ο οποίος ανέβηκε στο γερανοφόρο όχημα της πυροσβεστικής και μετά από διάλογο που είχε με τον άνδρα για πάνω από δύο ώρες, τον έπεισε να κατέβει με ασφάλεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.