27.000 προσλήψεις του ΟΑΕΔ – Πότε και πώς θα γίνουν

27.000 προσλήψεις του ΟΑΕΔ – Πότε και πώς θα γίνουν

Μέσω δύο προκηρύξεων, που βρίσκονται σε ώριμο στάδιο, οι δήμοι θα ενισχυθούν με προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης. Παράλληλα, 14.200 συμβασιούχοι θα εργαστούν σε φορείς όπως παιδικοί σταθμοί, δασαρχεία, κατασκηνώσεις και στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων. Τέλος, είναι έτοιμη και η προκήρυξη του ΟΑΕΔ, μέσω της οποίας θα γίνουν 8.933 προσλήψεις σε 56 δήμους και άλλος 37 περιβαλλοντικούς φορείς της χώρας.

Οι προσλήψεις των μόνιμων υπαλλήλων

3.257 κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στον Φεβρουάριο, αναμένεται να σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο η νέα προκήρυξη για 3.257 προσλήψεις στους δήμους. Ουσιαστικά πρόκειται για μονιμοποίηση συμβασιούχων που εργάζονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με το σύστημα της αυξημένης μοριοδότησης.

Όπως και στην περίπτωση της 3Κ/2018 έτσι και τώρα οι υποψήφιοι που ήδη εργάζονται χρόνια στα συγκεκριμένα προγράμματα των δήμων θα έχουν προβάδισμα στην πρόσληψη. Όλες οι διαδικασίες θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ σύμφωνα με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες και καθορίζει τον τρόπο και τις διαδικασίας.

Η νέα μεγάλη προκήρυξη θα περιλαμβάνει ειδικότητες όπως νοσηλευτές, κοινωνικοί επιστήμονες και λειτουργοί, διοικητικοί και γραμματείς, ψυχολόγοι, βοηθητικό προσωπικό και οδηγοί. Τα προσόντα που θα καθορίσουν την πρόσληψη του νέου προσωπικού θα είναι η εμπειρία, η προϋπηρεσία, τα ανήλικα τέκνα, ο βαθμός πτυχίου, η πολυτεκνική ιδιότητα κ.ά.

757 χειριστές, εργάτες και διοικητικοί σε δήμους

Οι τελευταίες λεπτομέρειες απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα μεγάλη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στους δήμους. Το υπουργείο Εσωτερικών θέλει η προκήρυξη να εκδοθεί μέσα στον Φεβρουάριο προκειμένου να προλάβουν την ημερομηνία αναστολής διαδικασιών για τις μόνιμες προσλήψεις λόγω εκλογών.

Θα καλυφθούν 758 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας σε OTA Α’ βαθμού του υπουργείου Εσωτερικών. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Βιολόγοι, Διοικητικοί, Οικονομολόγοι, Πολιτικοί Μηχανικοί, Μηχανικοί Περιβάλλοντος, Γεωλόγοι). Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Διοικητικοί, Διοικητικού/Οικονομικού, Λογιστές, Μηχανικοί Δομικών Εργων, Μηχανικοί Η/Υ, Τεχνολόγοι Περιβάλλοντος).

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Διοικητικού/Λογιστικού, Χειριστές Η/Υ, Μνημοτεχνικοί και Τεχνικοί διαφόρων ειδικεύσεων, Μηχανοτεχνίτες, Εργοδηγοί, Ζυγιστές, Ηλεκτρολόγοι, Οδηγοί απορριμματοφόρων, Οδηγοί φορτηγών). Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (βοηθητικών εργασιών, εργατών καθαριότητας). Οι θέσεις του νέου διαγωνισμού κατανέµονται σε 28 δήµους, 13 δηµοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης-αποχέτευσης και δύο φορείς επεξεργασίας αποβλήτων σε Αττική και Ιθάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις ειδικότητες περιλαμβάνονται βιολόγοι, διοικητικοί, οικονοµολόγοι, πολιτικοί µηχανικοί, µηχανικοί περιβάλλοντος και γεωλόγοι-διοικητικοί, διοικητικού/οικονοµικού, λογιστές, µηχανικοί δοµικών έργων, µηχανικοί Η/Υ και τεχνολόγοι περιβάλλοντος, διοικητικού/λογιστικού, χειριστές Η/Υ, τεχνικοί διαφόρων ειδικεύσεων, µηχανοτεχνίτες, εργοδηγοί, ζυγιστές, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί απορριµµατοφόρων, οδηγοί φορτηγών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.