ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το «όχι» στο άνοιγμα των σχολείων από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων – Στα θρανία μετά τις γιορτές

Το «όχι» στο άνοιγμα των σχολείων από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων – Στα θρανία  μετά τις γιορτές

Τα σχολεία πρόκειται να παραμείνουν κλειστά και τα μαθήματα θα συνεχίσουν να γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης, αποφάσισε η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Μάλιστα, σημειώνουν πως τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν το άνοιγμα των σχολείων, ενώ το θέμα θα συζητηθεί ξανά την επόμενη εβδομάδα.

Έτσι, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια πρόκειται να παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, η συγκεκριμένη απόφαση πέρασε κατά πλειοψηφία από τους λοιμωξιολόγους.

Σημειώνεται, πως η αναβολή στο άνοιγμα των σχολείων, έρχεται λίγες ώρες μετά την παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου, που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως «η παράταση των γενικών υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό. Προτεραιότητα παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής».

Πλέον, αυξάνεται η πιθανότητα το άνοιγμα των σχολείων να μεταφερθεί για το 2021, όταν θα έρθουν τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Μπορεί λοιπόν, το άνοιγμα στην εκπαίδευση να γίνει όπως στο χώρο της εστίασης. Δηλαδή τα σχολεία να ανοίξουν όχι μόνο όταν φτάσουν τα εμβόλια στην Ελλάδα, αλλά κι όταν γίνουν ήδη οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Υπενθυμίζεται, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit, δήλωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα κρίνουν οι ειδικοί.

«Θα κρατήσω κλειστά τα σχολεία όσο μου πουν οι ειδικοί», είπε χαρακτηριστικά.

Γιατί «όχι» στο άνοιγμα

Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν, όχι γιατί ο ιός μεταδίδεται μεταξύ των παιδιών, αλλά μεταξύ των γονιών που συνωστίζονται έξω από τις σχολικές δομές.

Μάλιστα, η τωρινή επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα δείχνει μέχρι στιγμής σταθεροποίηση των κρουσμάτων, όχι όμως μείωση.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων Θεοκλής Ζαούτης σε ιστοσελίδα το βράδυ της Πέμπτης, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν επιτρέπει το άνοιγμα των σχολείων το προσεχές διάστημα, με την επόμενη τοποθέτηση των ειδικών επί του θέματος να αναμένεται το επόμενο 10ημερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθεσε, δε, ότι τα σχολεία «δεν είναι λογικό να ανοίξουν 3-4 μέρες πριν τις γιορτές» αν ως τότε εκτιμηθεί πως κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό, γεγονός που φέρνει πιο κοντά το σενάριο το κουδούνι να «χτυπήσει» ξανά το 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.