ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το χάραγμα barcode «ελέγχου» στο προσκήνιο – Να γίνει χρήση barcode για τις μετακινήσεις προτείνει ΜΜΕ (βίντεο)

Το χάραγμα barcode «ελέγχου» στο προσκήνιο – Να γίνει χρήση barcode για τις μετακινήσεις προτείνει ΜΜΕ (βίντεο)

Φαίνεται ότι την αρχή που είχε κάνει ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping όταν πρότεινε ξεκάθαρα το χάραγμα κωδικών QR (του γνωστού barcode) σε όλο τον πληθυσμό ώστε, σύμφωνα με τον ίδιο να «βελτιωθεί το εμπόριο και τα ταξίδια» που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό βρίσκει συνεχώς υποστηρικτές.

Μετά ήρθε η πρόταση Κ.Μητσοτάκη για ένα “ψηφιακό διαβατήριο” και τώρα στο προσκήνιο έρχεται από κανάλι η χρήση barcode για ανίχνευση των πολιτών για το που πηγαίνουν.

Μπορεί η Αττική να έχει μπει σε ένα νέο lockdown, να υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών και μπλόκα της αστυνομίας σε κεντρικούς δρόμους που κατά πάσα πιθανότητα αυτά τα μέτρα θα τα δει ολόκληρη η Ελλάδα αλλά πάντα “νέες ιδέες” πέφτουν στο τραπέζι. Και αυτή την φορά ήταν από δημοσιογράφο κεντρικού τηλεοπτικού σταθμού.

Κάποιοι δεν είναι ικανοποιημένοι, καθώς ισχυρίζονται πως τα μέτρα δεν τηρούνται και υπάρχει κίνηση στους δρόμους.

Τα ΜΜΕ λοιπόν βρήκαν την «λύση».

Ρεπόρτερ τηλεοπτικού σταθμού πρότεινε να δημιουργηθούν έγγραφα με… barcode και να σκανάρονται καθημερινά στους δρόμου των πόλεων.

Το “χάραγμα” μπορεί να αρέσει σε αρκετούς (μερικοί έχουν εθισμό με τον έλεγχο) αλλά η εκκλησία ίσως θα πρέπει να θέσει και κάποια όρια. Ή μηπως δεν είναι έτσι; Άλλοτε η επίσημη εκκλησία ξεσήκωσε τον λαό για την μη αναγραφή του θρησκεύματος και αυτά που πλεον ακούγονται θα πρέπει να εξηγηθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.