ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Δυτική Μακεδονία σε λευκό κλοιό – Θαμμένα στο χιόνι τα αυτοκίνητα (βίντεο)

Η Δυτική Μακεδονία σε λευκό κλοιό – Θαμμένα στο χιόνι τα αυτοκίνητα (βίντεο)

Οι χιονοπτώσεις που ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου δεν έχουν δημιουργήσει μέχρι στιγμής κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. 80 εκχιονιστικά μηχανήματα παντός τύπου είναι διάσπαρτα σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας προσπαθώντας να κρατήσουν ανοικτούς όλους τους οδικούς άξονες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Πρόδρομο Ασλανίδη, το ύψος του χιονιού στα πεδινά κυμαίνεται στα 25 εκ. ενώ στα ορεινά πάνω από τα 800 μέτρα το ύψος φθάνει και τα 35 εκ.

Για προληπτικούς λόγους με διαταγή της Αστυνομικής διεύθυνσης δυτικής Μακεδονίας από το βράδυ του Σαββάτου έχει απαγορευθεί η κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της Εγνατίας οδού από Πολύμυλο Κοζάνης έως Ιωάννινα, στους καθέτους άξονες Σιάτιστα – Ιεροπηγή (Α-29) και Φλώρινα – Νίκη (Α-27). Επίσης, έχει απαγορευθεί η κίνηση των φορτηγών σε όλο το επαρχιακό δίκτυο των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

Η κίνηση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας οδού, στους κάθετους άξονες και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ή ελαστικά χιονιού, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι μονάδες του ΕΚΑΒ προκειμένου να αντιμετωπίσουν περιστατικά άμεσης πρόσβασης στις μονάδες Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής διεύθυνσης δυτικής Μακεδονίας οποιοσδήποτε πολίτης θελήσει να εμβολιαστεί για τον κορονοϊό και χρειαστεί βοήθεια για να μεταβεί σε εμβολιαστικό κέντρο, καθώς επίσης και οποιοσδήποτε πολίτης χρειαστεί βοήθεια για να μεταβεί σε νοσοκομείο ή ιατρικό κέντρο (π.χ. νεφροπαθείς για αιμοκάθαρση κ.λπ.), μπορεί να καλέσει στο 100, ώστε οι Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας να συνδράμουν στην ασφαλή μετακίνησή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η θερμοκρασία κυμαίνεται στους -2 και -3 βαθμούς κελσίου γεγονός που καθιστά ποιο δύσκολο το έργο αποχιονισμού. Δείτε τις εικόνες του kozanilife.gr από την Κοζάνη…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.