ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανοίγει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη με click away – Ξεκινούν τα μαθήματα στις σχολές οδηγών

Ανοίγει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη με click away – Ξεκινούν τα μαθήματα στις σχολές οδηγών

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού γνωστοποίησε ότι από την Δευτέρα ανοίγουν εκ νέου τις πόρτες τους οι σχολές οδηγών, ενώ θα λειτουργήσει και το λιανεμπόριο στην Κοζάνη με click away.

Το λιανεμπόριο στην Κοζάνη θα λειτουργεί μόνο με τη διαδικασία του click away.

Από τη Δευτέρα όμως επαναλειτουργούν και οι σχολές οδηγών αλλά με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

  • Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται μόνο διαδικτυακά
  • Θα γίνονται υποχρεωτικά self tests ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους.
  • Υποχρεωτικά self tests για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν την πρακτική εξέταση.
  • Εκπαιδευτές και εξεταστές θα κάνουν υποχρεωτικά self tests δυο φορές την εβδομάδα
  • Τα ραντεβού των εξετάσεων για γίνονται ανά μία ώρα και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό

Όπως αναμενόταν δεν επαναλειτουργούν mall και τα κέντρα αισθητικής.

Οι περιοχές που μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο»

Τις περιοχές οι οποίες από αύριο το πρωί στις 06:00 εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Αυτές είναι:

  1. Θάσος
  2. Δήμος Ρεθύμνου
  3. Δήμος Φαιστού
  4. Δήμος Μαρώνειας
  5. Κύθνος
  6. Δήμος Διδυμότειχου
  7. Δήμος Πίδνας
  8. Δήμος Καβάλας
  9. Βόλος
  10. Δήμος Σιντικής Σερρών
  11. Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων

Μπέρδεμα με τα SMS για τα ραντεβού εμβολιασμού

Αδικαιολόγητα μηνύματα για προγραμματισμό του ραντεβού εμβολιασμού τους έλαβαν στο κινητό τους σήμερα ορισμένοι πολίτες, παρότι δεν ανήκουν σε ομάδα ατόμων με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας, δεν πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα ή σφάλμα του συστήματος αλλά προκύπτει ότι στην άυλη συνταγογράφηση είχε γραφτεί από τον θεράποντα γιατρό του ασθενούς σχετικό φάρμακο που παραπέμπει σε ευπαθή ομάδα. Το ίδιο μάλιστα είχε συμβεί και στις ευπαθείς ομάδες τύπου Α. Συνεπώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε κάποιο ιστορικό και ο γιατρός έβαλε ανάλογη διάγνωση.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί, άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ομάδα Β των πασχόντων από χρόνιες παθήσεις. Πρόκειται, όπως είχε ανακοινωθεί, για άτομα 16-59 ετών που πάσχουν από καρδιαγγειακά, αναπνευστικά, σακχαρώδη διαβήτη, νοσογόνο παχυσαρκία, ψυχικές ασθένειες, νευρολογικές παθήσεις κ.ά.

Σημειώνεται ότι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ηλικίας 16-18 ετών εμβολιάζονται μόνο με το εμβόλιο της Ρfizer. Η ηλικιακή ομάδα έως 30 ετών με Pfizer και Moderna και οι άνω των 30 με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ερώτημα τι πρέπει κάνουν όσοι έλαβαν τα «αδικαιολόγητα» μηνύματα για ραντεβού, πηγές του Υπουργείου Υγείας απαντούν ότι θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους και εφόσον συμφωνήσει να προχωρήσουν κανονικά σε εμβολιασμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.