ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δείτε βίντεο από το πιο εκρηκτικό έθιμο της Ανάστασης στην Αθήνα (βίντεο)

Η Ανάσταση επιτάσσει... ωτοασπίδες και ίσως και κράνος

Δείτε βίντεο από το πιο εκρηκτικό έθιμο της Ανάστασης στην Αθήνα (βίντεο)

Με τα δικά του ξεχωριστά έθιμα και συνήθειες αναμένεται να γιορτάσει κάθε τόπος στη χώρα την Ανάσταση σε λίγες ώρες από τώρα. Η Χίος έγινε γνωστή για τον ρουκετοπόλεμο, η Κέρκυρα για το σπάσιμο σταμνών, αλλά τα τελευταία χρόνια μία περιοχή της Αθήνας απέκτησε τη φήμη της πιο… εκρηκτικής Ανάστασης.

Ο λόγος για τον Νέο Κόσμο, όπου η Ανάσταση επιτάσσει… ωτοασπίδες και ίσως και κράνος.

Συγκεκριμένα, το πολεμικό σκηνικό στήνεται έξω από τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως, επί της Λαγουμιτζή, η οποία μετατρέπεται κυριολεκτικά σε πεδίο μάχης, αφού χρησιμοποιούνται μολότοφ, δυναμιτάκια, βεγγαλικά και άλλα εκρηκτικά, αμέσως μετά το άκουσμα του «Χριστός Ανέστη» από τα χείλη του χοροστατούντος ιερέα.

Η αρχή έγινε πριν πάνω από 10 χρόνια και πλέον, η συνήθεια έγινε κανονικό έθιμο, λόγω του οποίου αρκετοί Αθηναίοι επισκέπτονται την περιοχή για να βιντεοσκοπήσουν τους… βομβαρδισμούς.

Φυσικά, η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους διακόπτεται για λόγους ασφαλείας και συνεχίζεται όταν επιτευχθεί… κατάπαυση του πυρός.

Δείτε τις φωτογραφίες του SOOC: anastasi athina 1 anastasi athina 4 anastasi athina 2 anastasi athina 3 anastasi athina 6 anastasi athina 5

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.