Γρεβενά: Σήμερα η κηδεία του 28χρονου που έχασε την ζωή του από έκρηξη σε εργοστάσιο ξυλείας

Τι λέει η εταιρεία για τα αίτια της έκρηξης

Γρεβενά: Σήμερα η κηδεία του 28χρονου που έχασε την ζωή του από έκρηξη σε εργοστάσιο ξυλείας

Το απόγευμα (στις 16:30), στην πόλη των Γρεβενών, θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία για τον 28χρονο Κωσταντίνο Γκούμα, ο οποίος έχασε τη ζωή του ύστερα από έκρηξη στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Alfa Wood στους Μαυρανέους Γρεβενών.

Ο 28χρονος έπαθε καθολικά εγκαύματα σε όλο του το σώμα από τη φωτιά που ακολούθησε μετά την έκρηξη σε χώρο της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής του εργοστασίου. Αν και διακομίστηκε εσπευσμένα στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Με ανακοίνωσή του, ο όμιλος ALFA WOOD GROUP σημειώνει ότι «το δυστύχημα, κατά τις πρώτες ενδείξεις, οφείλεται σε έκρηξη που προκλήθηκε από διαρροή λαδιών κατά την προγραμματισμένη συντήρηση της ηλεκτρογεννήτριας από την ιταλική κατασκευάστρια εταιρεία» και ότι «ερευνά ενδελεχώς σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, ώστε να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες». Εκφράζει δε «τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος» και σημειώνει ότι «παραμένει αλληλέγγυος για την απώλεια του δικού της ανθρώπου», ενώ γνωστοποιεί ότι στη μνήμη του 28χρονου, τα δύο εργοστάσια στην περιοχή των Γρεβενών θα παραμείνουν για δύο ημέρες κλειστά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες στον χώρο του δυστυχήματος, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική που έχει αναλάβει το προανακριτικό έργο, αναμένεται έως αύριο (Σάββατο) μηχανικός από την Ιταλία, που σε συνεργασία με την τεχνική ομάδα που βρίσκεται ήδη στο εργοστάσιο θα επιβλέψει την εκκένωση των ειδικών λιπαντικών που βρίσκονται στα κυκλώματα και στις σωληνώσεις της εγκατάστασης ώστε στη συνέχεια η Πυροσβεστική να προχωρήσει στην άντληση των υδάτων που βρίσκονται στον χώρο όπου σημειώθηκε η έκρηξη. Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι ενέργειες θα εισέλθουν στον χώρο οι πραγματογνώμονες για τον έλεγχο και τη διερεύνηση των αιτίων της έκρηξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.