ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ποντίκια «χορεύουν» στους δρόμους της Θεσσαλονίκης – «Κλείστε τις μπαλκονόπορτες»

Η εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί και τα προληπτικά μέτρα για τους κατοίκους

Ποντίκια «χορεύουν» στους δρόμους της Θεσσαλονίκης – «Κλείστε τις μπαλκονόπορτες»

Ποντίκια «κόβουν» βόλτες στις ομπρέλες Ζογγολόπουλου που βρίσκονται στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. 

«Τελείωσε ο χειμώνας και αναζητούν ενεργά τροφή, γι’ αυτό εμφανίζονται πλέον συχνότερα. Επιπλέον, αρχίζει η ανάπτυξή τους και οι γεννήσεις», δηλώνει ο καθηγητής Γεωπονίας του ΑΠΘ, με ειδίκευση στις μυοκτονίες και τις εντομοκτονίες, Βαγγέλης Σιώμος.

Ο ίδιος αποδίδει την αυξημένη ανησυχία των ποντικών, που πλέον εμφανίζονται συχνότερα, στην αλλαγή της εποχής.

«Θα δει κανείς περισσότερα ποντίκια την άνοιξη, αλλά και το φθινόπωρο», όπως λέει, τονίζοντας μάλιστα ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο «πρόκειται να ενταθεί έως το καλοκαίρι, όπου όλοι αισθάνονται πως βλέπουν περισσότερα ποντίκια στους δρόμους, αλλά στην ουσία το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι έντονο τώρα».

Σε ό,τι αφορά τώρα τις συνέπειες της εμφάνισης των ποντικών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής Βαγγέλης Σιώμος τονίζει χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να προσέχουμε πολύ».

«Τα ποντίκια ανεβαίνουν, τρυπώνουν, σκαρφαλώνουν. Οπότε ο κόσμος πρέπει να κλείνει τις μπαλκονόπορτες. Τα τρωκτικά δεν υπάρχουν μόνο στις αγροτικές περιοχές, καθώς στις πόλεις γίνεται χαμός. Μπορεί να μας φοβούνται περισσότερο από όσο τα φοβόμαστε εμείς, αλλά μπορούν να βρεθούν μέσα στα σπίτια μας. Οπότε δεν πρέπει να τα αφήνουμε ανεξέλεγκτα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, ο ίδιος συστήνει «να προβαίνουμε σε μυοκτονίες στους χώρους μας, τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο. Να προλαμβάνουμε, προτού καταστείλουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.