Μεγάλη διαδήλωση νοσηλευτών στη Βουδαπέστη – Αιτούνται την αύξηση μισθού

Μεγάλη διαδήλωση νοσηλευτών στη Βουδαπέστη – Αιτούνται την αύξηση μισθού

Στους δρόμους της Βουδαπέστης βρέθηκαν σήμερα νοσηλευτές και νοσηλεύτριες συγκεντρώθηκαν αξιώνοντας καλύτερους μισθούς.

Φορώντας λευκά μπλουζάκια και κρατώντας λευκά μπαλόνια, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε κεντρική πλατεία της Βουδαπέστης. Εκατοντάδες από αυτούς είχαν έρθει από άλλες περιοχές της χώρας και είχαν ταξιδέψει για ώρες προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

«Θα μπορούσε να υπάρξει ένα τεράστιο κύμα παραιτήσεων από το νοσηλευτικό προσωπικό, όταν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, λόγω της πανδημίας, αρθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε ο Ζόλταν Μπάλογκ, πρόεδρος του ουγγρικού Επιμελητηρίου Επαγγελματιών Υγείας.

Περίπου 400-500 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες φεύγουν από την Ουγγαρία κάθε χρόνο, εξήγησε ο Μπάλογκ και, σύμφωνα με μια διαδικτυακή έρευνα που διεξήγαγε το επιμελητήριο τον περασμένο μήνα, πάνω από 1000 νοσοκόμοι και νοσοκόμες σκέφτονται να εγκαταλείψουν την Ουγγαρία.

«Βρισκόμαστε μεταξύ των επαγγελματιών που πάντα τους ξεχνάνε, όταν οι μισθοί αυξάνονται», λέει η Ιμπόλια Πίντερ Γκαλ, η οποία εργάζεται ως νοσηλεύτρια για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Η ίδια φροντίζει ασθενείς COVID-19 σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας από τον Μάρτιο του 2020. Της είχαν υποσχεθεί αύξηση του μισθού της για την υψηλού κινδύνου εργασία της, ωστόσο δεν έχει ακόμη λάβει τίποτα.

Το Επιμελητήριο προσκάλεσε τον υπουργό Ανθρωπίνων Πόρων Μίκλος Κάσλερ στη διαμαρτυρία. Εκείνος δεν παρέστη, όμως έστειλε μια επιστολή με την οποία ευχαριστούσε το νοσηλευτικό προσωπικό για τη δουλειά του.

Το κυριότερο αίτημα των νοσηλευτών είναι μια αύξηση του μισθού τους, αναλογική με την πρόσφατη αύξηση των απολαβών των γιατρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.