Πόνος άπονος....

Α.Μέρκελ για εμβόλια: «Υπάρχουν πλέον στη Γερμανία 50 εκατομμύρια πειραματόζωα – Είμαι ένα από αυτά»

Α.Μέρκελ για εμβόλια: «Υπάρχουν πλέον στη Γερμανία 50 εκατομμύρια πειραματόζωα – Είμαι ένα από αυτά»

Την τελευταία της ομιλία εκφώνησε η Άνγκελα Μέρκελ ως καγκελάριος στην Μπούντεσταγκ, αποχαιρετώντας την εξουσία έπειτα από 16 χρόνια.

Η Ομοσπονδιακή Βουλή, που συνεδρίασε εκτάκτως με αφορμή νέους κανονισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη βοήθεια για πλημμυροπαθείς, μετατράπηκε σε πεδίο προεκλογικής αντιπαράθεσης, ενώ η Μέρκελ προχώρησε σε μία πρωτοφανή για τα δεδομένα της παρέμβαση υπέρ του υποψηφίου των Χριστιανοδημοκρατών και των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών, Άρμιν Λάσετ.

Στην αρχή της ομιλίας της εστίασε την προσοχή της στις επιτυχίες των κυβερνήσεών της τα τελευταία 16 χρόνια, ενώ στη συνέχεια στήριξε τον υποψήφιο του κόμματός της, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στον αντικαγκελάριο και υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Όλαφ Σολτς για τις δηλώσεις του περί εμβολιασμών.

Μίλησε για την πανδημία του κορωνοϊού, τα… “πειραματόζωα”, ενώ φέρεται να αποκοιμήθηκε στη διάρκεια ομιλίας του Κρίστιαν Λίντνερ, αρχηγού του FDP.

Η Μέρκελ και τα… “πειραματόζωα”

“Αν θέλουμε να πείσουμε τους ανθρώπους γι’ αυτό, θα πρέπει να το κάνουμε με επιχειρήματα και όχι με προσεκτικά διατυπωμένες, στρεβλές εικόνες πειραματόζωων.

Ασφαλώς κανένας από εμάς δεν γίνεται πειραματόζωο εμβολιαζόμενος. Ούτε εγώ ούτε ο Όλαφ Σολτς είμαστε πειραματόζωα”, δήλωσε σε υψηλούς τόνους η κυρία Μέρκελ, αναφερόμενη σε δήλωση του κ. Σολτς, ο οποίος, στην προσπάθειά του να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, είπε:

“Υπάρχουν πλέον στη Γερμανία 50 εκατομμύρια πειραματόζωα -κι εγώ ένα από αυτά – και έχουν πάει καλά”.

“Ντροπή σου!” φώναξε βουλευτής στη Μέρκελ

Αναφερόμενη στις επικείμενες εκλογές, η καγκελάριος δήλωσε ακόμη ότι “ο καλύτερος δρόμος για τη χώρα μας είναι μια κυβέρνηση υπό την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), με τον Άρμιν Λάσετ ως καγκελάριο.

Διότι η κυβέρνησή του θα αντιπροσωπεύει τη σταθερότητα, την αξιοπιστία, το μέτρο και το κέντρο. Και αυτό ακριβώς είναι που χρειάζεται η Γερμανία. Και δεν είναι το ίδιο όποια και αν είναι η κυβέρνηση”, πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ με το βλέμμα στο ενδεχόμενο συνεργασίας του SPD με την Αριστερά.

“Κρίμα, κρίμα…”, ακούστηκαν να λένε οι βουλευτές της Αριστεράς, ενώ κάποιος βουλευτής φώναξε “ντροπή σου!», για να λάβει την απάντηση από τη Μέρκελ: “Θεέ μου! Δεν ξέρω πού αλλού, αν όχι εδώ, πρέπει να γίνονται τέτοιες συζητήσεις. Εδώ είναι η καρδιά της δημοκρατίας”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.