ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

ΗΠΑ: Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια ταυτοποίηθηκαν δύο ακόμη θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

ΗΠΑ: Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια ταυτοποίηθηκαν δύο ακόμη θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

Ταυτοποίηθηκαν δύο ακόμη άτομα τα οποία σκοτώθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Έχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001 και μόλις το 60% των ανθρώπων που πέθαναν εκείνη την ημέρα έχουν αναγνωριστεί επίσημα. Την Τρίτη 7/9, λίγες ημέρες πριν από την 20ή επέτειο των επιθέσεων, το Γραφείο του Γενικού Ιατροδικαστή της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι έχει ταυτοποιήσει δύο ακόμη θύματα.

Η Ντόροθι Μόργκαν, από το Χέμπστεντ της Νέας Υόρκης και ένας άνδρας του οποίου το όνομα δεν έχει δημοσιευτεί κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς του, έγιναν οι 1.646 άνθρωποι που αναγνωρίζονται μέσω ανάλυσης DNA των λειψάνων που συλλέχθηκαν από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου μετά την τις επιθέσεις, ανέφερε το γραφείο του ιατροδικαστή σε ανακοίνωσή του. Τα λείψανα του Μόργκαν αποκαλύφθηκαν το 2001, ενώ τα λείψανα του άντρα αποκαλύφθηκαν το 2001, 2006 και 2008.

Συνολικά, 2.753 άνθρωποι πέθαναν στη Νέα Υόρκη εκείνη την ημέρα – ενώ περισσότεροι από το 40% αυτών που πέθαναν δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα, σύμφωνα με το γραφείο του ιατροδικαστή.

«Πριν από είκοσι χρόνια, δώσαμε μια υπόσχεση στις οικογένειες των θυμάτων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου να κάνουν ό, τι χρειάζεται για όσο χρόνο χρειάζεται για να ταυτοποιηθούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, και με αυτές τις δύο νέες ταυτότητες, συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε αυτήν την ιερή υποχρέωση».

Η Δρ Barbara A. Sampson, επικεφαλής ιατροδικαστής της Νέας Υόρκης, έκανε την ως άνω δήλωση. «Όσο καιρός και να έχει περάσει την από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και δεσμευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να διασφαλίσουμε ότι όλοι όσοι χάθηκαν μπορούν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους».

Οι δύο ταυτότητες των θυμάτων είναι οι πρώτες που ανακοινώθηκαν σε σχεδόν δύο χρόνια. Η τελευταία ήταν τον Οκτώβριο του 2019 αναφέρει δημοσίευμα του cbsnews.com.

Το γραφείο του ιατροδικαστή δήλωσε ότι η προσπάθεια εντοπισμού των θυμάτων είναι «η μεγαλύτερη και πιο σύνθετη ιατροδικαστική έρευνα στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών».

Το γραφείο προανήγγειλε πρόοδο στην επιστήμη του DNA, η οποία είπε ότι «υπόσχεται να οδηγήσει σε περισσότερες νέες ταυτοποιήσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γραφείο του ιατροδικαστή θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη στις 12 μ.μ. (τοπική ώρα) για να ανακοινώσει τις δύο νέες ταυτότητες των θυμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.