ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας απαγορεύει και τα χορτοκοπτικά βενζίνης!

ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας απαγορεύει και τα χορτοκοπτικά βενζίνης!

Την ίδια ώρα που οι νομοθέτες προσπαθούν να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων, μέσω της σταδιακής κατάργησης των θερμικών μοτέρ στα αυτοκίνητα, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom, «δαιμονοποιεί» και όλα τα μικρότερα μηχανήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης που δεν σχετίζονται άμεσα με τις μεταφορές.

Πρόκειται για τα λεγόμενα «μικρά off-road μηχανήματα (small off-road engines –SORE)» τα οποία συμπεριλαμβάνουν και τα… υπεράνω πάσης υποψίας προϊόντα περιποίησης κήπου, όπως είναι τα χλοοκοπτικά βενζίνης.

Η απαγόρευση είναι προϊόν του εκτελεστικού διατάγματος που υπογράφηκε από τον Newsom το 2020 και –μεταξύ άλλων – αφορά την κατάργηση των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως και το 2035.

O κυβερνήτης, παράλληλα, επιθυμεί την κατάργηση και όλων των “SORE” προϊόντων έως το 2024, αναθέτοντας την εφαρμογή του μέτρου στο Συμβούλιο Αεροπορικών Πόρων της Καλιφόρνια (California Air Resources Board – CARB).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μολονότι το εκτελεστικό διάταγμα αφορά αποκλειστικά τα μικρά off road μηχανήματα, όπως είναι οι γεννήτριες και τα μηχανήματα περιποίησης κήπων, το ειδησεογραφικό Μέσο “The Drive” αναφέρει πως η κατηγορία “SORE” εμπεριέχει όλες τις μηχανές εσωτερικής καύσης που παράγουν έως και 25 ίππους. Επομένως, η λίστα περιλαμβάνει και άλλα προϊόντα, όπως ο βιομηχανικός εξοπλισμός, τα αλυσοπρίονα, οι φυσητήρες και τα αμαξίδια γκολφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.