Σημαντικές εξελίξεις μετά την βιντεοδιάσκεψη Βλαντιμίρ Πούτιν – Τζο Μπάιντεν

Σημαντικές εξελίξεις μετά την βιντεοδιάσκεψη Βλαντιμίρ Πούτιν – Τζο Μπάιντεν

Η δίωρη τηλε-συνομιλία του Τζο Μπάιντεν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται πως έδρεψε καρπούς για τον Ρώσο Πρόεδρο, με το Κογκρέσο να ανακοινώνει ουσιαστικά ότι αφαιρεί τις κυρώσεις κατά του αγωγού Nord Stream 2, του ρωσικού κρατικού χρέους και τα ονόματα 35 Ρώσων ιδιωτών, από το προσχέδιο του αμυντικού προϋπολογισμού.

Το κείμενο του προϋπολογισμού του 2022 για το Νόμο Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας, ή NDAA, δεν περιλαμβάνει διάταξη που θα ανάγκαζε τον Μπάιντεν να επιβάλει κυρώσεις για τον αγωγό που θα μεταφέρει το ρωσικό αέριο απευθείας στη Γερμανία.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ωστόσο, είπαν όπως ανέφερε το Reuters, στα μέλη του Κογκρέσου ότι έχουν «μια συνεννόηση» με τη Γερμανία, να κλείσει τον Nord Stream 2, εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την τυπική ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο για τη συνομιλία, ο Μπάιντεν εξέφρασε τις «βαθιές ανησυχίες» των ΗΠΑ για την «συγκέντρωση των δυνάμεων της Ρωσίας γύρω από την Ουκρανία» και απείλησε με «ισχυρά οικονομικά και άλλα μέτρα σε περίπτωση στρατιωτικής κλιμάκωσης». Αναφέρθηκαν επίσης και «περιφερειακά ζητήματα όπως το Ιράν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακολούθως, ο Αμερικανός Πρόεδρος αναμένεται να επικοινωνήσει με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς και με τους ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.