
Σύμφωνα με το γνωστό βρετανικό περιοδικό Economist, η Ιταλία είναι «η χώρα της χρονιάς» που αφήνουμε πίσω μας. «Η Ιταλία άλλαξε χάρη στον Μάριο Ντράγκι, έναν πρωθυπουργό ο οποίος ξέρει την δουλειά του και χαίρει εκτίμησης σε διεθνές επίπεδο», τονίζει το περιοδικό.
Παράλληλα, γράφει ότι «αν ο Ντράγκι εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, η σταθερότητα της χώρας θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο» σε μια φάση στην οποία «η πλειοψηφία των πολιτικών παραμέρισε τις όποιες διαφορές, για να στηρίξει ένα πρόγραμμα ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων».
Σύμφωνα με το Economist, «η Ιταλία είναι η χώρα που φέτος σημείωσε την μεγαλύτερη βελτίωση» ενώ δεν πρέπει να αγνοείται και ότι «το ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, ενώ η οικονομία της ανακάμπτει πιο γρήγορα από εκείνη της Γερμανίας και της Γαλλίας»
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.