ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γερμανία: Ανοίγει η συζήτηση σχετικά με το αν θα πρέπει να καταλαμβάνουν ΜΕΘ οι ανεμβολίαστοι

Γερμανία: Ανοίγει η συζήτηση σχετικά με το αν θα πρέπει να καταλαμβάνουν ΜΕΘ οι ανεμβολίαστοι

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο ζητά από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο να νομοθετήσει προκειμένου να προστατευθούν τα άτομα με αναπηρία και υποκείμενες νόσους από ενδεχόμενες διακρίσεις σε βάρος τους σε περίπτωση «διαλογής» για νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ταυτόχρονα, ανοίγει η συζήτηση σχετικά με το εάν όσοι αρνούνται τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 θα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα στη νοσηλεία.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο, οι νομοθέτες έχουν ήδη παραβιάσει το Σύνταγμα, καθώς δεν έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν το κατάλληλο πλαίσιο προστασίας για τα άτομα με αναπηρία. «Κανένα άτομο δεν θα πέσει θύμα διάκρισης λόγω αναπηρίας», αναφέρει σχετικά το γερμανικό Σύνταγμα, επισημαίνεται στην απόφαση της Καρλσρούης. Το Δικαστήριο ασχολείται με το θέμα από τα μέσα του 2020, οπότε η διαλογή ασθενών (Triage) κατέστη απαραίτητη λόγω της υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Τώρα, ενόψει του νέου κύματος, με την παραλλαγή «Όμικρον», το ζήτημα επανέρχεται με εξίσου επείγοντα χαρακτήρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εννέα άτομα με αναπηρία ή υποκείμενη νόσο προσέφυγαν στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο, εκφράζοντας φόβο ότι, υπό τις ισχύουσες κατευθυντήριες γραμμές, οι γιατροί θα τους εγκατέλειπαν εάν νοσούσαν με Covid-19. Στην προσφυγή τους, καλούσαν τους δικαστές να ζητήσουν από την πολιτεία να θέσει σαφή κριτήρια σχετικά με το ποιοι ασθενείς θα συνεχίσουν να λαμβάνουν θεραπεία εφόσον υπάρχει ανάγκη διαλογής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.