Ωραία τα λέει ο Σπύρος με τα 2.000€: Τότε να περάσουμε όλοι, να μας δώσει από δύο χιλιαρικάκια!

Ταξιδιωτική οδηγία για την Μάλτα εξέδωσαν οι ΗΠΑ – Ρεκόρ τα κρούσματα στο νησί των ιπποτών

Ταξιδιωτική οδηγία για την Μάλτα εξέδωσαν οι ΗΠΑ – Ρεκόρ τα κρούσματα στο νησί των ιπποτών

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Η Μάλτα κατέγραψε σήμερα αριθμό ρεκόρ μολύνσεων από την COVID-19 καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέθεσαν αυτό το νησί της Μεσογείου στην υψηλότερη κατηγορία κινδύνου για ταξίδια και κάλεσαν τους πολίτες τους να μην επισκέπτονται τη χώρα.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 1.337 νέες μολύνσεις COVID-19, δεύτερο ρεκόρ μέσα σε δύο ημέρες. Είναι η πέμπτη φορά σε οκτώ ημέρες που ο αριθμός των νέων μολύνσεων σημειώνει ρεκόρ.

Ωστόσο ο αριθμός των νοσηλειών είναι χαμηλός — μόλις 82 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό.

Το Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νόσων των ΗΠΑ συνέστησε στους Αμερικανούς αργά χθες Τρίτη, να μην ταξιδεύουν στη Μάλτα, τοποθετώντας τη χώρα στο Επίπεδο 4, στην κατηγορία “πολύ υψηλός” κίνδυνος, όταν καταγράφονται περισσότερες από 500 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους τις προηγούμενες 28 ημέρες.

“Λόγω της τρέχουσας κατάστασης στη Μάλτα, ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες μπορεί να κινδυνεύουν να κολλήσουν και να διαδώσουν παραλλαγές της COVID-19”, ανέφερε.

Η αύξηση των μολύνσεων παρατηρείται παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού, με το 95% των κατοίκων της Μάλτας να έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου. Αυτή την περίοδο το νησί εμβολιάζει τα παιδιά ηλικίας πέντε ετών και άνω.

Ο υπουργός υγείας Κρις Φερν δήλωσε επίσης χθες ότι 200.000 πολίτες –σε έναν πληθυσμό περίπου 500.000– έχουν λάβει ήδη την αναμνηστική δόση.

Ομάδες επιχειρηματικών λόμπι κάλεσαν σήμερα την κυβέρνηση να μειώσει την καραντίνα δύο εβδομάδων για τους ασθενείς και εκείνους που έρχονται σε επαφή μαζί τους, λέγοντας ότι έχει αντίκτυπο στην οικονομία.

Η εφημερίδα The Times of Malta ανέφερε πως τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι βρίσκονται τώρα σε καραντίνα — τέσσερις φορές ο πληθυσμός της πρωτεύουσας, Βαλέτα.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.