ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Καταλονία καταργεί το υγειονομικό πάσο – «Αναποτελεσματικό μπροστά στην Όμικρον»

Kαταργήθηκαν και τα μέτρα για τη χωρητικότητα των εστιατορίων

Η Καταλονία καταργεί το υγειονομικό πάσο – «Αναποτελεσματικό μπροστά στην Όμικρον»

Τέλος στο υγειονομικό πάσο βάζει από αύριο, Παρασκευή, η ισπανική περιφέρεια της Καταλονίας, όπου ήταν υποχρεωτικό για να μπει κάποιος σε μπαρ, εστιατόρια και αίθουσες για αθλητικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με την περιφέρεια, το μέτρο αυτό είναι λίγο μόνο αποτελεσματικό μπροστά στη μεγάλη μεταδοτικότητα της Omicron.

«Ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού μπορεί και πάλι να μολυνθεί από τον ιό» εξαιτίας της Omicron, «ανεξάρτητα από την εμβολιαστική κατάστασή του ή από το γεγονός ότι είχε ήδη κολλήσει τη νόσο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή κυβέρνηση, η οποία ακολουθεί έτσι την άποψη της επιτροπής των ειδικών που έχει σχηματίσει.

«Κατά συνέπεια, η αποτελεσματικότητα της υποχρεωτικής χρήσης του πιστοποιητικού Covid μειώνεται», πρόσθεσε.

Η απόφαση αυτή δημοσιεύθηκε σήμερα στην περιφερειακή Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει πολύ υψηλός στην περιφέρεια αυτή, τα νοσοκομεία δεν είναι όσο κορεσμένα φοβούνταν οι αρχές πως θα είναι στα πιο απαισιόδοξα σενάριά τους.

Η περιφέρεια ήρε το μεγαλύτερο μέρος των περιορισμών, καθώς την Τρίτη καταργήθηκαν τα μέτρα για τη χωρητικότητα των εστιατορίων, όπως και το όριο των δέκα ατόμων ανά ιδιωτική συνάθροιση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλέον, το μόνο μέτρο που παραμένει σε ισχύ είναι το κλείσιμο των ντισκοτέκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.