Χάος στο Παρίσι: Η αστυνομία έπνιξε με δακρυγόνα το κέντρο για να σταματήσει το «Κονβόι της Ελευθερίας» (βίντεο)

Αναφορές για νεκρό - Κονβόι αυτοκινήτων μπλόκαρε και το κέντρο της Χάγης στην Ολλανδία

Χάος στο Παρίσι: Η αστυνομία έπνιξε με δακρυγόνα το κέντρο για να σταματήσει το «Κονβόι της Ελευθερίας» (βίντεο)

Χάος επικρατεί στο Παρίσι καθώς οι χιλιάδες διαδηλωτές από το “κονβόι της ελευθερίας” κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την συνεχιζόμενη πολιτική περιορισμών, του υγειονομικού πάσου αλλά και της ακρίβειας ενώ η αντεπίθεση των ΜΑΤ οδήγησε σε μια αποπνυκτική κατάσταση με τις αναφορές να κάνουν λόγο και για νεκρό.

Με αυστηρούς ελέγχους και δακρυγόνα απάντησαν οι Γάλλοι αστυνομικοί στις ομάδες διαδηλωτών που έφτασαν στο κέντρο του Παρισιού και να διαδηλώσουν ενώ όπως δείχνουν τα βίντεο έπνιξαν με δακρυγόνα ακόμα και κλειστούς χώρους εστιατορίων με δεκάδες πολίτες να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Επί 7 ώρες οι δυνάμεις καταστολής έδερναν ανηλεώς και έριχναν δακρυγόνα. Είχαν κηρύξει ανθρωποκυνηγητό. Πολλοί διαδηλωτές κατά του υγειονομικού πάσου τραυματίστηκαν σοβαρά.

Αλλά ένας δεχόταν από τους Γιατρούς του Δρόμου το φιλί της ζωής σε μια απέλπιδα προσπάθεια. Χούντα και χάος στο Παρίσι. Ο πρόεδρος του κόμματος Les Patriotes ο Florian Philippot μιλά για έναν νεκρό. Κι άλλοι λογαριασμοί που στη συνέχεια αυτολογοκρίθηκαν κάνουν λόγο για 1 νεκρό στα Ηλύσια Πεδία.

Η αστυνομία μιλά για ανακοπή.

Εμπνευσμένοι από τις διαδηλώσεις των οδηγών φορτηγών στον Καναδά, διαδηλωτές από διάφορες γαλλικές πόλεις πήραν τα αυτοκίνητα τους και επανέλαβαν το «Κονβόι της Ελευθερίας» και στη Γαλλία.

Οι αρχές του Παρισιού απαγόρευσαν τη διαδήλωση ενώ αστυνομικοί έστησαν μπλόκα στις εισόδους της πόλης ωστόσο κάποιοι κατάφεραν να περάσουν και να φτάσουν στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι είχε σταματήσει το Σάββατο 500 φορτηγά του «κομβόι της ελευθερίας» που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο Παρίσι.

Η γαλλική αστυνομία έχει κινητοποιήσει χιλιάδες μέλη της, έχει στήσει σημεία ελέγχου και αναπτύξει θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και φορτηγά με αντλίες νερού υπό πίεση προετοιμαζόμενη για τις διαμαρτυρίες.

Κονβόι αυτοκινήτων μπλόκαρε και το κέντρο της Χάγης στην Ολλανδία. Συμμετείχαν χιλιάδες αυτοκίνητα τα περισσότερα από τα οποία έφυγαν από το σημείο το απόγευμα καθώς οι αστυνομικές αρχές είχαν δώσει διορία προειδοποιώντας ότι θα ακολουθούσαν πρόστιμα και συλλήψεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.