«Έτσι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, δήλωσε σήμερα πως η ΕΕ θα επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα μετά την είσοδο ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας.

«Προφανώς θα ξεκινήσουμε κυρώσεις», είπε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών ενόψει της συνάντησης των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στο Παρίσι.

«Πρόκειται για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, είναι επίθεση στην κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ουκρανίας, είναι η Ρωσία που παραιτείται από τις διεθνείς της δεσμεύσεις και τις συμφωνίες του Μινσκ που είχε υπογράψει», είπε ο Λε Ντριάν.

«Έτσι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν τρία μηνύματα να μεταφέρουν -να λάβουν σταθερή στάση ενάντια στις ενέργειες της Ρωσίας, να δείξουν αλληλεγγύη στην Ουκρανία και ενότητα στην Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι σήμερα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ότι η ΕΕ πρόκειται να αποφασίσει σήμερα να επιβάλει τις πρώτες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, αφού η Μόσχα αναγνώρισε τις αυτονομιστικές επαρχίες στην ανατολική Ουκρανία.