ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Γαλλία: Προς κυβερνητική πλειοψηφία-ρεκόρ το κόμμα του Εμμ. Μακρόν

Γαλλία: Προς κυβερνητική πλειοψηφία-ρεκόρ το κόμμα του Εμμ. Μακρόν

Το κόμμα του προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν οδεύει προς το να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία-ρεκόρ στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, κατέδειξε σήμερα δημοσκόπηση της Opinionway.

Βάσει της έρευνας το κόμμα Η Δημοκρατία Εμπρός (LREM) και οι σύμμαχοί του προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσουν 440-470 έδρες εκ των συνολικά 577 στην κάτω βουλή, ένα αποτέλεσμα που εφόσον επιβεβαιωθεί θα εδραιώσει τον θρίαμβο των πολιτικών δυνάμεων του κέντρου έναντι των παραδοσιακών κομμάτων που κυριαρχούσαν στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κεντροδεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικάνων και οι σύμμαχοί του θα συγκεντρώσουν 70-90 έδρες, ενώ οι Σοσιαλιστές, που βρίσκονταν στην εξουσία έως και πριν από ένα μήνα, θα εξασφαλίσουν μόλις 20-30 έδρες.

Το καθαρά δεξιό Εθνικό Μέτωπο προβλέπεται ότι θα κερδίσει 1-5 έδρες και το αριστερό κόμμα Ανυπότακτη Γαλλία μεταξύ 5 και 15.

Η συμμετοχή προβλέπεται να ανέλθει στο 55,4%, υψηλότερη σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο ωστόσο σε χαμηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.