ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Κάλεσμα της M.Λεπέν στην Τζόρτζια Μελόνι: «Ενώσου μαζί μας να είμαστε δεύτερη δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο»

Η Δεξιά προβλέπεται να έχει καλές επιδόσεις στις Ευρωεκλογές

Κάλεσμα της M.Λεπέν στην Τζόρτζια Μελόνι: «Ενώσου μαζί μας να είμαστε δεύτερη δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο»

Λίγο πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, η ηγέτιδα της γαλλικής δεξιάς Marine Le Pen προσκαλεί την Ιταλίδα πρωθυπουργό Georgia Meloni να συνεργαστούν και να σχηματίσουν μια δεξιά υπερ-ομάδα που θα αποτελέσει το δεύτερο μεγαλύτερο κομματικό μπλοκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Δεξιά προβλέπεται να έχει καλές επιδόσεις στις εκλογές της 6ης – 9ης Ιουνίου, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν έντονες αμφιβολίες σχετικά με το ποια κόμματα θα είναι σε θέση να συνεργαστούν ως διασυνοριακές πολιτικές ομάδες – επειδή πολλά από τα εθνικά κόμματα είναι έντονα διχασμένα – ιδίως όσον αφορά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera την Κυριακή, είπε «Αυτή είναι η στιγμή να ενωθούμε, θα ήταν πραγματικά χρήσιμο. Αν τα καταφέρουμε, θα γίνουμε η δεύτερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Νομίζω ότι δεν πρέπει να αφήσουμε μια τέτοια ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη». 

Το κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Le Pen βρίσκεται επί του παρόντος στην ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID), ενώ το κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας της Meloni βρίσκεται στην ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR).

Η ομάδα περιλαμβάνει επίσης την Lega, το κόμμα που βρίσκεται σε συνασπισμό με τη Meloni στην ιταλική κυβέρνηση.

Τα δεξιά κόμματα είναι σήμερα χωρισμένα σε τέσσερις ομάδες και ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα γύρω από τις εκλογές είναι το πώς θα μπορούσαν να διαμορφωθούν στη συνέχεια.

Αν συνεργάζονταν όλα μαζί -κάτι που εξακολουθεί να φαίνεται απίθανο- θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη νούμερο 2 δύναμη στο Κοινοβούλιο.

Οι πιο πρόσφατες προβλέψεις κάνουν λόγο για 68 έδρες για το ID και 71 για το ECR, δηλαδή 139 νομοθέτες στην αίθουσα των 720 εδρών.

Το AfD βρίσκεται σε πορεία για 17 έδρες και το ανένταχτο ουγγρικό κόμμα Fidesz του Orban έχει επί του παρόντος 12 ευρωβουλευτές.

Συνολικά, κάτι παραπάνω από 165 έδρες φαίνεται να παίζονται για την (προς το παρόν ανομοιογενή) Δεξιά.

Το Poll of Polls του POLITICO τοποθετεί την ομάδα του ΕΛΚ σε τροχιά κατάκτησης 174 εδρών, με τους Σοσιαλιστές και τους Δημοκράτες να οδεύουν προς 144 έδρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.